3D Studio (.3ds)

Nuduhake 1-24 asil 8888

Ing kategori iki ing Flatpyramid sampeyan bakal nemokake kabeh model 3D sing digawe nganggo 3D Studio MAX lan biasane duwe format file .3ds.
3ds MAX (3D Studio MAX) minangka aplikasi profesional sing lengkap, editor grafis, sistem kanggo nggawe lan nyunting animasi lan animasi dimensi, dikembangake dening Autodesk. Ngemot alat-alat seni kanggo para seniman lan profesional ing multimedia. Bisa digunakake ing sistem operasi Microsoft Windows lan Windows NT (kalorone 32-bit lan 64-bit). Ing April 2014, versi nomer pitung belas produk iki, sing judhul Autodesk 3ds Max 2015, dirilis.
3ds MAX digunakake kanggo nggawe game komputer, kartun animasi 3D, iklan, lan liya-liyane. Kanthi editor iki, sampeyan wis nggawe akeh efek visual kanggo film.
Pemilik merek 3ds MAX yaiku Autodesk.
3ds Max nduwe macem-macem cara kanggo nggawe macem-macem bentuk lan rumit model 3D obyek nyata utawa umum ing saindenging jagad. Sampeyan bisa nggunakake macem-macem teknik lan mekanisme sing kalebu ing dhaptar ing ngisor iki:

  • Model poligonal, sing kalebu mesh edit (permukaan sing bisa diowahi) lan poli editable (polygon sing bisa diowahi), yaiku cara simulasi sing paling umum sing digunakake kanggo nggawe model lan model sing kompleks kanggo game;
  • Modeling adhedhasar spline basis rasional sing ora seragam (NURBS);
  • Model model kanthi patch sing bisa diowahi - cocog kanggo model badan rotasional;
  • Model kanthi nggunakake perpustakaan dibangun kanggo obyek parametrik standar (primitif) lan modifiers.

Cara modhél bisa digabung karo siji liyane. Simulasi kanthi dhasar obyek standar, minangka aturan, minangka cara utama simulasi lan minangka titik wiwitan kanggo nggawe obyek struktur kompleks. Sambungake minangka bagean dhasar saka unsur komposit kanthi panggunaan primitif kanthi siji-sijine.
Visualisasi minangka tahap kerja pungkasan ing pemandangan sing simulasi. Mung sawise nggawe rendering sampeyan bisa ndeleng kabeh sifat obyek material, efek lingkungan, sing ditrapake ing komposisi adegan. Kanggo output gambar pungkasan ing layar 3D artis milih modul visualisasi sing dibutuhake (VM). Umume VM minangka program kapisah sing dipasang minangka tambahan kanggo 3ds Max.
Obyek istilah digunakake ing kabeh program MAX 3DS; Iki minangka program sing berorientasi obyek. Yen sampeyan ndeleng 3DS MAX ing babagan pemrograman, kabeh sing digawe iku minangka obyek. Geometri, kamera lan sumber cahya ing panggung yaiku obyek. Modifikasi uga obyek kaya pengontrol, gambar raster lan definisi materi. Akeh obyek, kaya kerangka, splines, lan modifikasi, sing ngidini manipulasi ing subobjek level.