AutoCAD (.dxf)

Nuduhake 1-24 asil 1623

Ing kategori iki ing Flatpyramid sampeyan bakal nemokake macem-macem model 3D sing biasane digawe nganggo AutoCAD, model 3D iki duwe format file .DXF.
DXF (Drawing eXchange Format) minangka format file mbukak kanggo nuduhake informasi grafis ing antarane aplikasi CAD. Iki digawe dening perusahaan Autodesk kanggo sistem AutoCAD.
AutoCAD lan aplikasi khusus kanthi basis wis nemokake aplikasi sudhut teknik, konstruksi, arsitektur lan cabang industri liyane. Program kasebut kasedhiya ing basa 18. Tingkat lokalisasi beda-beda gumantung saka adaptasi lengkap karo terjemahan mung dokumentasi referensi.
Didhukung dening meh kabeh sistem CAD ing platform PC.
DXF wiwitan dikenalake ing Desember 1982 minangka bagean AutoCAD 1.0 minangka format pertukaran data sing nyedhiyakake informasi sing padha karo format DWG njero ruangan AutoCAD, spesifikasi sing durung diwenehake. Ing situs web Autodesk, sampeyan bisa nemokake spesifikasi kanggo kabeh versi DXF, diwiwiti karo AutoCAD Release 13 (November 1994). Miwiti karo AutoCAD Rilis 10 (Oktober 1988), saliyane versi teks DXF, versi binar uga didhukung - DXB.
Amarga AutoCAD dadi luwih rumit lan ndhukung macem-macem jinis obyek sing kompleks, DXF dadi kurang migunani lan ora ana gunane. Obyek anyar ing format spesifik ora diterangake kabeh utawa ora diterangake kabeh. Umume pangembang aplikasi komersial, kalebu pesaing Autodesk, nggunakake format DWG minangka format utama kanggo dituduhake karo AutoCAD, liwat perpustakaan sing diwenehake dening Open Design Alliance, organisasi nirlaba sing duwe pangembangan mundur DWG.
Nanging, kanggo aplikasi sing paling praktis, obyek sing nembe mlebu, kayata ekstensi 3D, ora perlu. Contone, miturut syarat ESKD, gambar produk minangka gambar kontur loro-dimensi. Mula, DXF durung ilang, nanging dadi salah sawijining standar kanggo gambar vektor ing sistem operasi lan aplikasi (standar nomer loro yaiku SVG). Contone, ndhukung editor grafis vektor Inkscape, lan kanggo CAD QCad, format DXF minangka dhasar.
Popularitas AutoCAD ing jagad iki amarga pangembangan lan alat adaptasi maju sing ngidini pangguna kanggo ngatur sistem kasebut kanggo kabutuhan tartamtu lan nggedhekake fungsi sistem inti. A pesawat akeh aplikasi pangembangan aplikasi nggawe versi dhasar AutoCAD minangka platform kanggo pangembangan aplikasi. Ing basis AutoCAD, Autodesk lan vendor pihak katelu wis akeh aplikasi khusus kayata AutoCAD Mechanical, AutoCAD Electrical, AutoCAD Arsitektur, GeoniCS, Promis-e, PLANT-4D, AutoPLANT, GraphicCS, MechaniCS, GEOBRIDGE, SAPR , Suite Elektronik Rubius lan liya-liyane.