Autodesk FBX file (.fbx)

Nuduhake 1-24 asil 4780

File FBX ngidini sampeyan nransfer obyek 3D, obyek 2D kanthi dhuwur, sumber cahya, kamera lan bahan ing antarane AutoCAD lan 3ds Max.
Format file FBX minangka struktur terbuka kanggo transportasi data 3D, sing nyedhiyakake interoperabilitas sing dhuwur ing antarane produk perangkat lunak Autodesk. Contone, ing Autodesk 3ds Max sampeyan bisa ngekspor file ing format FBX banjur mbukak file iki ing program AutoCAD kanggo ndeleng lan ngowahi barang, sumber cahya, kamera, lan bahan. Sampeyan bisa ngekspor gambar sing padha menyang AutoCAD kanthi ngekspor gambar menyang file FBX, lan banjur ndeleng lan nyunting file iki ing 3ds Max.
Titik (nanging ora awan maya), jaringan, kurva lan permukaan NURBS, jaringan pamisah, kamera target, sumber cahya, lan bahan sing diimpor menyang AutoCAD ing wangun sing padha, yen wis ana nalika ngekspor saka 3ds Max.

Nalika ngimpor file FBX

Kamera sing dipercaya ing 3ds Max diimpor kanthi tepat.
Variabel sistem LIGHTINGUNITS nemtokake manawa sumber cahya kudu diimpor minangka sumber cahya standar utawa fotometris.

Nalika ngekspor menyang file FBX:

Obyek 3D, obyek 2D kanthi dhuwur, sumber cahya, kamera lan bahan dibukak derajat 90 ing sumbu Z.
Sampeyan bisa nambah dhuwur kanggo ngekspor obyek rong dimensi. Kabeh obyek sing katon lan visual sing dhuwur bisa diekspor menyang file FBX.
Kanggo ngekspor obyek 2D menyang file FBX, tambahake dhuwur supaya bisa diowahi dadi obyek 3D. Kabeh obyek utawa geometri sing katon lan geografis sing dhuwur bisa diekspor menyang file FBX.
FBX bisa disimpen ing disk minangka data binar utawa ASCII, FBX SDK ndhukung kaloro format kasebut.
Loro format kasebut ora didokumentasikake, nanging format ASCII nduweni struktur wit karo pengenal sing jelas.
Nalika format binar ora didokumentasikake, ana spesifikasi ora resmi sing diwenehake dening Blender Foundation.
Ana uga spesifikasi informal sing paling dhuwur (ing pembangunan), kepiye data dituduhake ing FBX (gumantung karo ASCII utawa format binar), uga diterbitake dening Blender Foundation.