Blender (.blend)

Nuduhake 1-24 asil 470

Blender 3D Models

Iki duwe format file .blend.

.BAB - gambar utawa animasi 3D digawe ing Blender, program modeling 3D mbukak. Ngemot data kothak 3D, informasi cahya, vertikal, keyboard animasi, obyek NURBS, tekstur, markup uvmap lan data interaktivitas nyata-wektu. Bisa nyimpen pemandangan sing beda ing file sing kapisah.

File blender ngemot kabeh obyek, tekstur, swara, gambar, efek lan adegan sing digunakake ing animasi kasebut. Nanging format file BLEND yaiku file proyek, dudu gambar utawa animasi 3D dhasar.
Blender yaiku piranti lunak sumber gratis lan open source kanggo nggawe grafis komputer 3D sing kalebu model, animasi, rendering, post-processing lan video edit kanthi swara, komposit karo Node Compositing, lan nggawe game interaktif. Saiki duwe popularitas paling gedhe ing antarane editor 3D gratis amarga pangembangan stabil lan cepet, sing dipromosikan dening tim pangembangan profesional.
Fitur utama piranti lunak Blender yaiku ukuran cilik dheweke mbandhingake karo paket model model 3D sing populer.

Fungsi paket:

  • Dhukungan kanggo macem-macem primitif geometri, kalebu model polygonal, sistem model cepet ing mode subdivision (SubSurf), kurva Bezier, permukaan NURBS, metaball (metaspheres), model patung lan fon vektor.
  • Mesin rendering universal lan integrasi karo renderer eksternal YafRay, LuxRender lan liya-liyane.
  • Piranti animasi, kalebu kinematika bathi, animasi balung lan deformasi kothak, animasi keyframe, animasi nonlinear, nyunting faktor penimbang vertex, kekangan, dinamika awak alus (kalebu definisi tabrakan barang ing interaksi), dinamika barang padhet adhedhasar Bullet Mesin fisika lan sistem rambut sing adhedhasar partikel.
  • Python digunakake minangka alat kanggo nggawe alat lan prototipe, sistem logika ing game, minangka cara ngimpor / ngekspor file (umpamane, COLLADA), tugas otomatis.
  • Fungsi dhasar panyuntingan lan video nonlinear.
  • Blender Game Engine minangka sub-proyek Blender sing nyedhiyakake fungsi interaktif, kayata deteksi tabrakan, mesin dinamika lan logika sing bisa diprogram. Uga ngidini sampeyan nggawe aplikasi nyata-wektu sing kapisah saka gambar visualisasi menyang game video.

Blender duwe reputasi amarga angel sinau. Meh kabeh fungsi nduweni kombinasi kunci sing cocog, lan diwenehi nomer fitur sing diwenehake dening Blender, saben tombol kalebu luwih saka siji trabasan. Wiwit Blender dadi proyek sumber terbuka, menu konteks lengkap wis ditambahake menyang kabeh fungsi, lan panggunaan alat digawe luwih logis lan fleksibel. Uga duwe antarmuka pangguna kanthi introduksi skema warna, unsur ngambang transparan, sistem anyar kanggo ndeleng obyek obyek lan macem-macem perubahan cilik.

Fitur tambahan:

  • Ing piranti lunak Blender interaksi entitas karo jagad njaba lan data (bentuk utawa fungsi obyek) dituduhake. Hubungan Objek-Data dituduhake kanthi rasio 1: n
  • Sistem file internal sing ngidini sampeyan nyimpen macem-macem pemandangan ing file siji (disebut file .blend).
  • Kabeh file ".blend" kompatibel karo versi Blender lawas lan luwih anyar. Uga kabeh portabel saka siji platform liyane lan bisa digunakake minangka cara nerbitake karya sing sadurunge digawe.
  • Blender nggawe salinan cadangan proyek sajrone operasi program kabeh, sing ngidini sampeyan ngirit data yen ora kedadeyan.
  • Kabeh adegan, obyek, bahan, tekstur, swara, gambar, efek produksi-produksi bisa disimpen menyang file ".blend".
  • Setelan lingkungan kerja bisa disimpen menyang file ".blend", supaya file kasebut diundhuh, pangguna bakal nampa persis sing disimpen ing njero. File bisa disimpen minangka "pangguna-ditetepake kanthi gawan", lan saben wektu Blender diwiwiti, set obyek sing dibutuhake lan antarmuka sing disiapake bakal output.