Maya (.ma .mb)

Nuduhake 1-24 asil 2530

Autodesk Maya minangka editor grafis 3D sing kasedhiya ing Windows, MacOS lan Linux. Maya nduwe fungsi animasi, model lan visualisasi 3D sing akeh. Program kasebut digunakake kanggo nggawe animasi, lingkungan, grafis gerakan, realita virtual lan karakter. Iki digunakake sacara umum ing sinematografi, televisi lan industri game. Asli dikembangake dening Alias ​​Systems Corporation, lan banjur tuku lan dikelola dening Autodesk, Inc.

Format file sing populer ing Maya yaiku .ma lan .mb:

Binary Maya (MB) nyimpen kabeh konten ing data angka lan toko kanthi persis kaya sing diwakili sacara internal. Iki tegese ukuran file sing luwih cilik lan luwih cepet diwaca kanggo Maya ing babagan kinerja.

Maya ASCII (MA) ASCII ing American Standarde Code kanggo Informasi Interchange toko iki kabeh isi ing karakter sing dikodhekan UTF-8. Iki tegese file teks kosong lan ngemot karakter sing dibukak nalika editor sumber bisa dideleng minangka data senar.

Fitur penting Maya yaiku keterbukaan kanggo pangembang pihak katelu, sing bisa ngowahi dadi versi sing paling optimal kanggo saben studio, luwih seneng nulis kode sing cocog karo kebutuhane. Sanajan ana kekuwatan lan fleksibel Maya, fitur iki cekap mengaruhi pilihan pangguna.
Maya nduwe basa sing bebas lan bisa dingerteni platform: Basa Terbentuk Maya (MEL), mirip banget karo Tcl lan C. Ora mung basa skrip, iku cara lan cara kanggo ndandani lan nyaring fungsi dhasar Maya (umume. lingkungan Maya lan alat sing gegandhengan ditulis ing MEL). Utamane, pangguna bisa ngrekam tumindak minangka skrip ing MEL, mula sampeyan bisa nggawe makro sing gampang. Dadi animator bisa nambah Maya karo fungsi sing digawe tanpa ngerti basa MEL, bisa uga mbukak kesempatan kasebut. Kanggo nulis ekstensi eksternal ing C ++, ana C ++ API sing wis didokumentasik. (Ekstensi eksternal Maya bisa ditulis ing basa program kompilasi, nanging C ++ paling trep kanggo iki.) Uga kanggo pangembang, saiki ana kemungkinan nulis tambahan ing Python. Basa MEL ora diikat menyang platform, saengga kode sing ditulis ing ndhuwur bakal dileksanakake ing sistem operasi sing ditindakake Maya.
File proyek, kalebu kabeh data geometri lan animasi, disimpen minangka alur kerja MEL. File kasebut bisa disimpen ing file teks (.ma - Maya ASCII), sing bisa diowahi ing editor teks. Iki nyedhiyakake keluwesan sing ora cocog nalika nggarap alat njaba. (Produk padha Autodesk 3ds Max)