Wavefront (.obj)

Nuduhake 1-24 asil 6986

OBJ minangka format kanggo file deskripsi geometri sing dikembangake dening Wavefront Technologies kanggo paket animasi Advanced Visualizer. Format file mbukak lan wis ditampa dening pangembang aplikasi grafis 3D liyane. Bisa diekspor / diimpor menyang Poser, Maya, XSI, Blender, MeshLab, Misfit Model 3D, 3D Studio Max lan Rhinoceros 3D, Hexagon, CATIA, Newwire Lightwave, Art of Illusion, milkshape 3d, Modo, Cinema 4D, Zanoza Modeller, PC LIRA, Mineways, etc. Kanggo paling akeh iki format umum.
Format file OBJ iku format data prasaja sing mung ngemot geometri 3D, yaiku, posisi saben vertex, hubungan koordinat tekstur menyang pucuk, normal kanggo saben vertex, lan paramèter sing digawé poligon.
Garis sing diwiwiti kanthi kothak (#) yaiku Komentar:
"# Iki komentar"
OBJ minangka salah sawijining format transmisi paling populer kanggo geometri komputer 3 dimensi. Informasi babagan obyek (materi) dikirim ing file satelit ing format MTL (Material Library). OBJ, yen perlu, nuduhake file kasebut kanthi migunakake arahan:
"Mtllib [jeneng nduwur MTL berkas]"
MTL yaiku standar sing digawé dening Wavefront Technologies. Kabeh informasi diwenehi ing wangun ASCII lan pancen bisa dibaca kanggo manungsa. Standar MTL uga populer banget lan didukung déning sebagian besar paket kerja sama dengan grafis 3D.

Dhuwur

Senar wiwitan kanthi f yaiku indeks Surface. Saben lumahing (poligon) bisa dumadi saka telu utawa luwih verteks.
Indexing diwiwiti karo unsur pisanan, lan ora nganggo nol, kaya adat ing sawetara basa pamrograman, uga indeksasi bisa negatif. Indeks negatif nuduhake posisi relatif marang unsur pungkasan (indeks -1 nuduhake unsur pungkasan).

Vertices / Textural coordinates

Bebarengan karo verteks, indeks koordinat tekstur sing cocog bisa disimpen.

Vertices / Textural coordinates / Normal

Sampeyan uga bisa nyimpen norma-norma sing cocog.

Vertices / Normal

Tanpa anané data ing koordinat tekstur, entri karo indeks tekstur luncur bisa ditampa.