Model Pickup 3D

Nuduhake 1-24 asil 33

Model Pickup 3D ing Flatpyramid.

Trak kapindho yaiku truk lampu kanthi taksi tertutup lan area kargo sing mbukak karo sisih ngisor lan lawang mburi.

Originally diprodhuksi minangka kendaraan kerja karo fasilitas minimal, nanging ing 1950s, konsumen Amérika wiwit tuku pickup ora kanggo tujuan transportasi barang nanging kanggo nandheske gaya urip. Lan dening 1990s, mung kurang saka 15 persen sing nduweni kacarita nggunakake mung minangka kendaraan kargo.

Dina iki ing Amérika Lor, pickup utamane digunakake minangka mobil penumpang lan nyatakake babagan 18 persen saka total mobil sing didol ing Amerika Serikat.

Tembung "pickup" digunakake dening Studebaker ing 1913 lan kanthi pilihan 1930s dadi istilah standar.

Ing Australia lan Selandia Anyar, jeneng Ute (cendhak kanggo "utilitarian") digunakake kanggo pickups lan coupes.

Panggilan pangiriman pisanan karo platform cilik kanggo transportasi pengiriman cilik adhedhasar mobil penumpang karo mesin pembakaran internal muncul ing awal abad 20th ing Eropa lan ing Amerika Serikat. Ing paruh kapindho 1910s, sing paling gedhé AS mobil, Ford, Dodge, lan Chevrolet, ngluncuraké daur ulang conveyor massal.