Liyane Tren 3D Models

Model 3D » Kendaraan 3d Model » Sepur » Sepur liyane

Nuduhake kabeh asil 8

Model 3D liyane ing Flatpyramid.

Sanajan sacara tradisional tembung "sepur" kasebut digandhengake karo transportasi rel, pramila luwih akeh tinimbang lokomotif uap pisanan (1804). Mangkene, miturut kamus Dahl, tembung "sepur" iku asal saka tembung "trip" lan asale tegese rangkeyan rangkap-rangkap liyane - ing pangertene tembung kasebut diawetake, utamane ing ukara "kereta manten".

Ing mangsa ngarep, kanthi pangembangan transportasi rel, tembung "sepur" wiwit diterapake. Ing kamus Dahl padha siji bisa teka tengen definisi kuwi: "A Sepur rèl - carane akeh lokomotif begja, utawa apa gegandhengan bebarengan, menyang siji wutuh." Definisi uga kalebu klompok montor interlinked - Sepur.

Definisi kasebut ing kamus Brockhaus lan Efron, wis nemtokake ing komposisi unit-unit traksi:
Sepur - kru disambung bebarengan kanggo ngubengi sepur. Biasane P. dumadi saka sawetara mobil, didorong dening lokomotif sing dipasang ing sirah.

Nalika nggunakake transportasi jaran kurang, tembung "sepur" mboko sithik ilang arti asline ("barisan kréta") lan dadi gegandhèngan karo ril sepur.
Sepur railway, dibentuk lan digabungake saka mobil karo siji utawa luwih lokomotif utawa motor sing ana, sing duwe sinyal identifikasi lan cahya.

Akhire, Aturan kanggo Operasi Teknis Railways menehi definisi resmi sing padha saka tembung "sepur," nanging kanthi proviso ing ngisor iki:
Lokomotif tanpa montor, mobil, kereta api lan mobil tipe gandha, dikirim menyang panggung, dianggep minangka kereta.

Mangkono, ing konsep resmi, ora saben kereta bisa kasebut minangka sepur; ing salajengipun, ing ngarsanipun mobil boten minangka prasyarat ing kereta.