Model Yacht 3D

Nuduhake kabeh asil 3

Model 3D Yacht ing Flatpyramid.

Kapal layar kapal iki asale pesawat ringan, cepet kanggo transportasi individu, dilengkapi karo geladak lan kabin (kabin). Ing pangertosan modern, apa wae kapal sing dirancang kanggo olahraga utawa tujuan wisata lan rekreasi. Kapal layar kapal ora kalebu kapal komersial sing dituju kanggo tujuan komersil kanggo transportasi sejumlah penumpang (nalika tujuan utama transportasi, ora rekreasi lan hiburan ing papan) lan tujuan transportasi liyane.

Klasifikasi kapal layar:

  • Miturut janjian: olahraga (racing) lan cruise (cruising)
  • Miturut drive: pelayaran, pelayaran lan motor, motor
  • Seaworthiness: segara lan kapal pesiar kanggo waduk dharat (kali, tlaga)
  • Miturut jenis lambung: klasik tunggal-lambung (Inggris Monohull), catamarans lan trimarans

Disebutake pertama yacht pelayaran olahraga wiwit abad 17.

Sakbenere kabeh pelayaran yacht modern sing dirancang kanggo pariwisata duwe motor tambahan (motor jaran) kanggo maneuvering ing pelabuhan utawa ngobahake kanthi kacepetan kurang nalika ora ana angin. Sailing yacht tanpa motor paling asring dirancang kanggo olahraga.