Model 3D

Apa 3D? Iku kontraksi 3-dimensi, sing artine "telung ukuran". Kita bisa nambah tembung tambahan: sound, image, shooter, show, printer lan liya - ana akeh pilihan. Nanging titik utama tetep: nalika nggunakake metode iki, transisi saka skema, ruang siji-baris menyang sing luwih realistis njupuk Panggonan.

Dimensi ketiga yaiku amarga karya Ivan Sutherland lan David Evans, sing ing 1960s mbukak grafis vektor lan raster lan nyiptakake piranti lunak sing bisa kanggo nyinaoni kabeh arah. Ing ngisor iki para ilmuwan, murid Ed Kathmullah nyiptakake mock-up pisanan 3D, iku gambar saka sikat tangan dhewe. Banjur padha nggawe perusahaan dhewe, ngendi padha aktif nggunakake produk - piranti lunak SketchPad kanggo logo iklan.

Pembuatan model 3D diwiwiti kanthi lakon utawa njupuk obyek kasebut, saka ngendi model bakal dimainake. Contone, kita pengin nggawe lemari pakaian tiga dimensi virtual supaya bisa ditemokake ing njero ruangan lan ndeleng babagan organisme sing cocog. Yen kabinet rampung ora ana ing pembuangan kita, sing asring dumadi ing gambaran visualisasi, karakteristik teknis, gambar saka katalog utawa sketsa desainer.

Adhedhasar data sing kasedhiya, karya dilakokaké kanggo modhèl géomètri kabinèt mangsa, sawisé pindai dicithak lan tekstur diterapaké. Gumantung apa tektur sing dibutuhake, sampeyan bisa njupuk saka perpustakaan utawa nggawe dhewe. Sayange, ana sing nggawe tekstur siap kanggo furnitur, supaya gampang milih sing bener. Kita ngatur paramèter sing isih - lan sawisé modhèl siap kanggo visualisasi, yaiku, kanggo nggawe 3D model gambar sampeyan.

Iku misale jek iki cukup prasaja, utamane ngelingi kabeh wis rampung ing program khusus. Nanging, nyatane iki proses panjang sing mbutuhake kakuwatan khusus ora mung kanggo manipulasi lan ngerti carane nggunakake piranti lunak nanging uga kemampuan spasial lan scripting supaya bisa ngasilake asil sing apik. Ing grafis komputer minangka karya kreatif grafis liyane, asilé gumantung marang profesionalisme lan bakat pemain.

Biaya model 3D gumantung marang tingkat rinci lan jumlah kerajinan sing nyiptakake. Yen iku dhuwur-poligonal, sing artine nduweni akeh poligon cilik sing bakal entuk akeh wektu kanggo nggawe lan nerjemahake, amarga model kuwi setara karo grafis resolusi dhuwur. Model sedheng polifol ana ing ngarepan poligrafi dhuwur lan bisa luwih entheng lan mbutuhake sumber daya sing kurang nalika manipulasi, nanging banjur cenderung kurang rinci, mesthine minangka jumlah poligon per area sing dilindhungi, lan kanthi mangkono kurang Résolusi.

FlatPyramid iku salah sijine pasar model modhèrn 3D ing ngendi sampeyan bisa tuku utawa ngedol model 3D ing format lan kategori file sing beda-beda, uga bisa kanggo ndandani modhèrn 3D saka seniman profesional.