Model Rendah 3D

Model 3D » Kurang Poly

Nuduhake 1-24 asil 703

Model poligonal minangka model 3D jinis pertama banget sing muncul nalika koordinat X, Y, lan Z kudu ngetik kanthi manual saka keyboard kanggo netepake poin ing ruang 3D. Kaya sing dingerteni, yen telu utawa luwih titik koordinat diwenehake minangka vertikal lan sudhut sing gegandhengan, mula bakal nggawe poligon (polygon), sing bisa duwe warna lan tekstur. Nggabungake klompok poligon kaya ngono ngidini sampeyan nirokake meh kabeh obyek. Kerugian model model poligonal yaiku kabeh obyek kudu kalebu permukaan rata sing rata, lan poligug kudu duwe ukuran sing sithik banget, yen ora ujung obyek bakal duwe penampilan rai. Iki tegese yen obyek bisa nambah ing panggung, mula kudu dipodifikasi kanthi akeh poligon (kepadatan), sanajan umume bakal superfluous nalika obah saka obyek kasebut.
Kurang poli yaiku model telung dimensi kanthi poligon sing sithik.
Yaiku, iku minangka model sing kalebu jumlah minimum poligon. Ing wektu sing padha, dheweke cukup kanggo persepsi visual babagan objek sing ditampa. Sebar ing platform seluler ing industri game amarga watesan kinerja. Yaiku, model kasebut digunakake nalika amarga ana sawetara kahanan, detail sing dhuwur ora dibutuhake.
Amarga nambah kekuwatan prosesor lan adaptor grafis, program grafis nuduhake transisi saka poligon menyang splines, lan saiki wis ana program sing ora ndhukung model poligon. Nanging, amarga popularitas game nyata 3D, model model poligonal wis diganjar, mula alat-alat panyuntingan multifungsi kanggo poligons mboko sithik diowahi dadi alat kanggo nggarap splines.
Model kasebut kudu kurang poligonal (sing jelas!). Kabeh bentuk obyek kudu bisa cedhak karo wangun geometris dhasar. Yen iki minangka model organik, utawa sing sadurunge digawe polygonal, mula bisa diowahi dadi Low Poly nggunakake modifier.
Kanggo entuk asil sing luwih apik, gunakake kothak segi telu. Triangles, iki minangka perkara sing diusahake supaya ora nganggo model tradisional, nanging ing kasus iki, kita butuh. Uga, model sing ana kothak, banjur ganti dadi segitiga (sawise kabeh, alun-alun, ana rong (segitiga) segitiga).
On Flatpyramid sampeyan bakal nemokake akeh model sing dioptimalake Low Poly 3D.