Model gelombang mikro gelombang mikro

Model 3D » Perabot 3D Model » Appliances » Gelombang mikro

Nuduhake asil siji

Model 3D Microwaves Appliances for the Kitchen.

Microwave minangka piranti kanggo panas lan masak panganan kanthi ngetokake banyu sing diduweni utawa cairan sing ditambahake. Kerjane kanthi ngasilake gelombang radio frekuensi dhuwur. Banyu, lemak lan zat liya ing panganan nyerep energi sing diprodhuksi dening microwaves sajrone proses sing disebut dielectric heating (uga dikenal minangka pemanasan elektronik, pemanasan RF, pemanasan frekuensi dhuwur utawa diathermy). Ana molekul-molekul sing strukture mbentuk poles listrik, kayata banyu, sing tegese padha duwe muatan positif parsial ing siji ujung lan muatan negatif parsial ing sisih liyane, lan mulane padha ngalang-ngalangi ing upaya kanggo nahan karo medan listrik bolak ing gelombang mikro. Nalika rotasi, gesekan lan guncangan kedadeyan, yaiku apa sing mundhakaken suhu. Oven gelombang mikro wis digunakake kanthi cara kasebut: piranti sing disebut magnetron ngowahi energi listrik dadi energi gelombang mikro, sing kanthi cara iki bisa nyedhaki pangan. Gelombang elektromagnetik nglakokaké molekul-molekul bipolar sing ana ing panganan, utamané banyu, lan iki sing ningkataké suhu. Agitation iki minangka mekanisme fisik, gerak prasaja molekul kanthi laju frekuensi, lan ora nyebabake sembarang jenis alangan ing komposisi kimia (kajaba sing diasilake dening paningkatan suhu).

Pemanasan gelombang mikro luwih efisien ing banyu cair tinimbang ing banyu beku awit, ing banyu sing padhet, gerakan molekul luwih diwatesi.

Amarga kapasitas panas sing luwih rendah saka lemak lan lenga, lan suhu penguapan sing luwih dhuwur, kedadeyan ing suhu sing luwih dhuwur ing oven microwave. Iki bisa nyebabake panganan lenga utawa banget lemak, kayata daging babi, suhu sing luwih dhuwur ing titik didih banyu, panggang kaya panggang ing panggangan konvensional utawa panggangan.

Pemanasan gelombang mikro bisa nimbulaké pemanasan keluwihan ing sawetara bahan kanthi konduktivitas termal sing kurang, sing uga nduweni konstanta dielektrik sing nambah kanthi suhu. Conto iki kaca, sing bisa nuduhake runaway termal sajrone oven gelombang mikro nganti titik fusi. Kajaba iku, gelombang mikro bisa nyelehake pirang-pirang jinis watu, ngasilake lava sintetik cilik. Sawetara keramik uga bisa nyawiji, lan malah bisa ngrusak werna nalika didhemen. Pelarian termal luwih khas saka cairan konduktif listrik, kayata banyu asin.