Model 3D Kompor

Nuduhake kabeh asil 11

Model 3D Perkakas Gas dan Listrik untuk Dapur.

Kompor yaiku piranti kanggo pemanasan. Saliyane ing hob karo hobs, kompor iki asring nduweni oven lan kompartemen tambahan.

Tembung "kompor" entuk arti saka alat pawon amarga permukaan masak wesi kompor pembakaran kayu: wiwitane, kompor wesi, dilebokake tinimbang kubah bata ing ndhuwur lemari geni, ing pot lan wajan diselehake. Banjur ing kompor bolongan baja digawe (pembakar) kanthi macem-macem ukuran kanggo pertukaran panas sing luwih apik. Kanggo nyegah penetrasi kumelun liwat bukaan kasebut, ditutup nganggo tutup logam digawe kanthi bentuk cincin cincin konsentris kanthi diameter sing beda. Nyetel jumlah tartamtu sing diijini nyelehake piring kanthi macem-macem ukuran langsung ing geni

Miturut execution, cookers digawe minangka unit kapisah utawa dipasang. Sawijining pawon uga duwe hob lan oven sing kapisah.

Lumahing masak saka kompor yaiku sawetara burner kanggo nginstal piring kasebut. Ing kompor gas lan listrik, saben burner dikontrol dening gagang sing kapisah. Biasane, burner duwe diameter sing beda lan daya maksimum sing beda. Iki perlu kanggo nginstal ne abang-pirang saka macem-macem ukuran ing wong, tanpa wedi karo mundhut energi sing signifikan lan ngrusak bagean saka pasugatan sing ora dirancang kanggo suhu dhuwur.

Oven (oven) yaiku muffle panas sing diisolasi, ing ngendi unsur-unsur pemanas dipasang: burner gas utawa pemanas listrik, biasane proses panas. Ing pawon, suhu masak sing dibutuhake (bakar) tetep. Biasane, unsur-unsur pemanas dumunung ing ndhuwur lan ngisor. Yen panggenan ing ngisor iki nyedhiyakake konveksi, ing ndhuwur bisa gawe panganan sing dimasak amarga radiasi.

Tipe pemanasan penting ora mung kanggo kompor kanthi hob, gumantung saka cara instalasi lan fungsionalitas oven. Tipe kanthi pemanas gas biasane duwe kapasitas masak sing kurang.