Model Vase 3D

Nuduhake kabeh asil 17

Model Vase 3D misuwur ing adegan lan interior.

Vas yaiku sajian sing bentuke elegan kanthi hiasan sing dicithak utawa dicithak digawe saka lempung, porselin, watu, kaca, logam, lan bahan liyane.

Vas menarik, sepisanan, ing pangertèn sing gambar sing dekorasi mau menehi gagasan babagan seni lukisan saka wong-wong kuna Yunani, karakter lan arah lukisan sing; Kapindho, ilustrasi saka kapal kasebut minangka pangomeran ilustrasi babagan kabeh jaman Helenistik: adegan mitologis karo karakter Olympus, adegan saka legenda babagan pahlawan, upacara keagamaan lan pemakaman, gimnastik, berbagai episode umum, lan privasi.

Ing pungkasan abad 19, Louvre ing Paris, Museum Inggris ing London, Pinakothek of Modernity Munich, Koleksi Antik (Berlin) lan Museum Arkeologi Nasional Napoli, Museum Arkeologi Nasional (Athens) lan Negara Museum Hermitage ing St Petersburg utamané sugih ing vas. Papan vas ilat ditemokake utamané ing makam; padha biasane dilebokake utawa disebarke cedhak awak sing almarhum utawa digantung ing tembok makam masjid. Sebagian besar vas kasebut ana hubungane karo barang-barang rumah tangga. Ana uga vas dekorasi, uga vas, sing digunakake utamané minangka hadiah kanggo para dewa lan wong, utawa minangka ganjaran ing gimnastik lan kompetisi liyané.

Vas sing dicithak pisanan, sing narik kawigaten para ilmuwan ing abad XVII, ditemokake ing Tuscany, lan mulane dheweke dianggep minangka karya Etruria; nanging ing pungkasan abad 19, wong-wong iki dianggep minangka asal-usul Yunani, lan mung sawetara sing cetha beda-beda saka wong liya ing wangun (kanopi), warna lempung, karakter lan isi lukisan lan fitur liyane sing pancen babagan Etruscan.

Vas wis digawe ing meh kabeh kutha Yunani lan koloni, nanging Attica minangka pusat utama prodhuksi iki, utamané ing Atena lan Korintus. Saka kene, liwat perdagangan, padha nyebar ing sadawane pesisir Segara Mediterania lan Segara Ireng lan ditembus ing bawana.

Preduli babagan kaendahane sing katon, sing nuduhake rasa kuwat saka wong-wong Yunani kuno sing diwujudake sanajan karya-karya semi-artisan sing padha, vas-vase iki menarik, pertama, kanthi artine lukisan kasebut menehi ide babagan seni apik wong iki, saka karakter lan arah lukisan, sing meh ora ana obyek wisata sing nyata. Kaping kalih, keragaman visa kasebut, berkat macem-macem subjek sing dijarwakake, dadi komentar ilustrasi ing kabeh kuno Hellenic: adegan mitologi ing ngendi kabeh dewa-dewa Olympus minangka aktor, adegan crita babagan pahlawan, upacara agama lan panguburan, game gimnastik, kelas gimnastik lan urip pribadi - plot kaya kasebut, dirampungake ing pasu, nempatake panampil kanthi kepercayaan lan urip peradaban sing wis suwe lan budaya lan mbantu para arkeolog kanggo ngerti akeh sing bakal tetep peteng kanggo wong m, yen mung nggunakake paseksene penulis kuna. Dadi ora nggumunake ing kabeh negara sing duwe pendhidhikan, para ilmuwan melu ngelek-ujin vas Yunani kuno, lan ing kabeh museum modern ing Eropa ngempalaken lan mboko sithik koleksi koleksi monumen kuno iki. Utamane sugih yaiku Museum Louvre ing Paris, Museum Inggris ing London, Pinakothek Lawas ing Munich, Koleksi Antik Berlin lan Museum Arkeologi Nasional ing Naples, Museum Arkeologi Nasional ing Athens lan Hermitage ing St. Petersburg.

Pasu sing dicetake saka lempung ditemokake ing kuburan, sanajan mung arang ngemot awu. Minangka aturan, pasu diluncurake utawa dilebokake ing cedhak mayit utawa digantung ing tembok lemek kuburan. Umume barang-barang saka barang rumah tangga: sawetara sing digunakake kanggo nyimpen pasokan kluwarga sing longgar lan cair, liyane kanggo nyampur minuman, liyane kanggo scooping, kwartal kanggo minyak wangi, lan liya-liyane. Ana uga vas sing ora duwe, jelas, Kanggo tujuan praktis , padha digunakake minangka dekorasi ruangan, uga sing digawe khusus kanggo penawaran kanggo dewa-dewa utawa kanggo menehi, miturut hadiah, ing senam lan lomba liyane (contone, Pan-Afrika amphorae). Pelantikan pasu panguburan duwe tujuan kaping pindho: ing sisih liya, sederek almarhum pengin nghias papan perlindungan pungkasan kanthi apik, lan ing sisih liya, ngubengi dheweke kanthi obyek sing migunani lan nyenengake kanggo dheweke ing bumi, mungkin kanthi yakin yen dheweke bisa ngladeni dheweke. lan ing akherat.

Pajangan sing dicet pisanan, sing narik kawigatosan para ilmuwan ing abad ka-17, ditemokake ing Tuscany, lan mula diakoni minangka karya Etruria, nanging saiki. Jeneng Etruscan dheweke wis nilar kabeh, lan kabeh wong, sanajan wis rada kenal karo arkeologi, Ora ana keraguan manawa bagean sing paling penting yaiku asal-usul Yunani, lan mung sawetara sing jelas beda saka bentuk liyane (kanopi), warna lempung (lempung ireng - booker), sifat lan isi lukisan lan fitur liyane. Iki sejatine produk Etruscan. Vas digawe ing meh kabeh kutha ing Yunani lan jajahan (ndeleng Greater Yunani), nanging Attica, utamane Atena Purba lan Korintus, minangka pusat produksi utama. Saka kene liwat perdagangan, dheweke nyebar ing pinggir Segara Tengah lan Ireng Ireng lan nembus bawana, karo empu Yunani, ngandhani pemasaran produk kanggo wong-wong barbarian, ing jaman saiki wis disesuaikan karo rasa, kaya sing ditemokake kanthi ditemokake ing macem-macem. papan sing adoh, kayata Yunani, kayata. kidul Ukraine.

Format file vas paling populer 3D: .3ds .max .fbx .c4d .ma .mb .obj