Wok 3D Models

Nuduhake kabeh asil 2

Wok - wajan jero Cina sing bunder kanthi dhasar cembung kanthi diameter cilik. Digunakake ing masakan tradisional Cina Kidul. Teknik masak utama karo wok yaiku tumis.

Beda karo wajan "Kulon", wok tradisional duwe bentuk bola tanpa dhasar ngisor. Miturut tradhisi Asia, it iki digunakake kanggo masak ing kompor batubara sing mbukak. Ing kasus iki, panci iki diinstal ing bolongan cilik sing diameter ing panel ndhuwur plat, sing njamin stabilitas sing cukup. Piring batubara sing disedhiyakake kanthi konsumsi bahan bakar sing relatif murah, dadi panas kanggo suhu sing dhuwur banget.

Suhu saka panen Cina jero yaiku parameter paling penting. (Temperatur normal ditemtokake dening ngetoke kumelun putih saka lenga. Uga, teken bambu sing dicelupake ing wajan sing dienggo kanthi bener mulai "godhok").

Ing wajan sing paling panas, proses masak kasebut dumadi miturut efek Leidenfrost. Mangkono, panganan ora tetep ana ing permukaan logam, amarga dheweke tetep nglayang.

Sawijining wajan sing digawe panas banget kaya tembaga wesi sing gedhé lan tembok dhuwur, lan panganan sing ngobong banget, sanajan ora ana lenga sayur.

Kuwasane akeh kompor listrik ora cukup kanggo panen normal saka kue iki kanggo suhu sing dibutuhake. Saka daya piring gumantung saka jumlah minyak sing dibutuhake. Kurangake panas wajan, luwih akeh volume minyak kudu digunakake lan maneh sampeyan kudu ngenteni nganti wajan anget.