Model Anime 3D

Nuduhake kabeh asil 5

Model Anime 3D ing Flatpyramid.

Anime - animasi Jepang. Ora kaya kartun negara liya, sing biasane ditonton bocah, umume anime sing diproduksi dirancang kanggo para remaja lan wong diwasa, lan umume amarga popularitas ing jagad iki. Anime duwe gaya nggambar karakter khas lan latar mburi. Iki diterbitake kanthi wujud serial televisi, uga film sing disebarake ing media video utawa sing ditujokake kanggo pemutaran film. Plot bisa nggambarake akeh karakter, beda-beda ing macem-macem papan lan jaman, genre lan gaya.

Sumber plot saka seri anime asring banget: manga (komik Jepang), ranobe (crita ringan), utawa game komputer (biasane ing genre "novel visual"). Versi layar biasane njaga gaya grafis lan fitur liyane sing asli. Sumber liyane ora umum digunakake, kayata karya sastra klasik. Uga ana anime sing duwe plot asli (ing kasus iki, anime dhewe bisa dadi sumber kanggo nggawe versi buku lan manga). Makna istilah "anime" bisa beda-beda gumantung saka kontekse. Ing negara-negara Kulon, anime minangka obyek paneliten ilmuwan budaya, sosiologis lan antropolog - Erie Izawa, Scott MacLeod, Susan Napier, Sharon Kinsella, lan liya-liyane.