Model Anime 3D

Nuduhake kabeh asil 6

Model Anime 3D ing Flatpyramid.

Anime - animasi Jepang. Ora kaya kartun negara liyane, utamane kanggo ditonton dening bocah-bocah, anime sing paling akeh digawe kanggo remaja lan wong diwasa, lan iki amarga popularitas dhuwur ing donya. Anime nduweni gaya karakter lukisan lan latar mburi. Iki diterbitake ing sajroning seri televisi, uga film sing disebarake ing media video utawa ditrapake kanggo pemutaran film. Plot bisa njlèntrèhaké akèh karakter, beda-beda ing macem-macem panggonan lan jaman, genre lan gaya.

Sumber kanggo plot seri anime paling asring: manga (komik Jepang), ranobe (crita ringan), utawa game komputer (biasane ana ing "novel visual"). Versi layar biasane nahan gaya grafis lan fitur-fitur asli sing asli. Sumber liyane sing ora umum digunakake, contone, karya sastra klasik. Ana uga animes sing duwe plot asli (ing kasus iki, anime dhewe bisa dadi sumber kanggo nggawe buku lan versi manga). Makna istilah "anime" bisa beda-beda gumantung konteks. Ing negara-negara ing kulon, anime minangka obyek sinau para ilmuwan, sosiolog lan antropolog - Erie Izawa, Scott MacLeod, Susan Napier, Sharon Kinsella, lan liya-liyane.