Model 3D asing

Nuduhake 1-24 asil 37

Model Pesawat Alien 3D.

Alien minangka hipotesis (sajrone karya seni fiksi) minangka makhluk urip sing ora bisa ditemokake ing planet panggonan saka planet liya. Saiki, iku uga minangka fenomena budaya, perwakilan saka peradaban luar angkasa wigati, penghuni planet sing beda (asring non-manungsa).

Ing budaya massa, gambar alien beda-beda. Kéwan iki kerep dadi kéwan, sing padha karo bumi (ing sawetara kasus, monyet utawa serangga, minangka aturan, serangga karo organisasi sosial sing dikembangaké lan xenophobia, kayata semut utawa lebah, katon minangka analog bumi, sing cocog karo gambar kolektif sing ditarik ing fiksi seni, pikiran, ora bisa kontak karo spesies liya lan ngetokaké perang exterminasi tanpa wates), utawa xenomorphs sing ora ana analog ing antarane makhluk duniawi. Kadhangkala wong asing dianggep minangka hibrida kéwan-kéwan, tanduran cerdas, jamur, arang banget - koloni bakteri utawa virus (sing asring mbutuhake organisme pangangkut), ana uga jinis pikiran bodiless sing murni utawa kalebu zat amorf sing seragam, sagara cukup (Solaris) utawa planet. Kadhangkala endhog-endhog uga bisa dipangan. Ing sawetara kasus, morfologi makhluk asing katon ora jelas, nanging katon ing penampilan manungsa utawa humanoid supaya luwih gampang kanggo kontak wong.