Sea 3D Models

Nuduhake kabeh asil 2

3D Pemandangan laut lan segara saka model 3d.

Segara iki minangka bagéan saka segara, dipisahake karo tanah utawa elevasi saka terrain ing jero banyu. Uga beda karo Samudra Donya ing rezim hidrologi, meteorologi lan iklim, sing gegandhèngan karo posisi marginal sing relatif marang samudra lan owah-owahan owah-owahan banyu amarga sambungan sing winates karo bagean sing kabuka. dumunung ing Mediterania). Kanggo fauna segara iki ditondoi dening endemik.

Ing macem-macem penulis, utamane ing Kitab Suci, samubarang jinise banyu (kali, tlaga, teluk) bisa disebut segara; umpamane, Segara Mesir ing Kitab Suci, miturut maneka warna asumsi, ngarani Kali Nil utawa bagéan saka Segara Abang; Kejaba kuwi, Kali Efrat kasebut disebut segara.

Ing Kamus Dahl, segara kasebut ditegesi minangka klompok banyu asin sing asor ing depresi utawa patahan lumahing bumi. Mula, segara ngarani kabeh perairan sing diwatesi kanthi sewenang-wenang iki tinimbang lemah (daratan, bawana). Biasane segara komunikasi karo samodra jagad liwat selat (contone, Mediterania, Ireng lan liya-liyane) lan nindakake jeneng iki kanthi bener. Kasedhiya kurang sah ing segara cethek utawa tlaga banyu tawa (contone, Segara Kaspia, Segara Aral, lan Baikal - "Segara Kamulyan - Baikal Suci"). Kajaba iku, segara tegese telenging utawa jurang, gedhe banget.

Obyek, disebut segara, ora mung ana ing Bumi: kayata, "Laut Kidul" ana ing Mars lan ing Bulan (segara lunar diarani (visual) titik peteng ing permukaan disk lunar).

Yen digawe adhem, banyu asin dadi "es segara" - kedadeyan ing sangisore titik beku kanggo banyu seger ing suhu udakara -1.8 ° C