Model 3D Stadion

Nuduhake kabeh asil 3

Ana akeh model stadion 3D sing beda-beda Flatpyramid.

Stadion - fasilitas kanggo tujuan olahraga. Biasane kalebu lapangan amba kanthi treadmill lan kursi kanggo penonton, dununge mlaku ing saubeng lapangan. Uga asring ngemot platform tambahan lan fasilitas tambahan kanggo latihan lan ganti tim. Stadion digunakake ora mung kanggo macem-macem olahraga ruangan (kayata atletik lan bal-balan) nanging uga kanggo konser lan acara liyane.

Stadion pertama yaiku bangunan Yunani kuno sing digawe kanggo Olimpiade lan kompetisi olahraga liyane. Stadion paling tuwa sing dingerteni yaiku ing Olympia (Yunani). Wiwitane, stadion digunakake mung kanggo lomba lomba; mula, praktik standarisasi ukuran lapangan - 180-200 meter (sak tataran, sing menehi jeneng struktur kasebut dhewe).

Salah satunggaling stadion modhèrn ingkang sepisanan inggih punika Jambatan Stamford Inggris, dipunbikak ing 1877.

Ana loro universal (atletik, kanthi treadmills) stadion, lan murni bal-balan (sing terakhir sing paling wiyar disebar ing Inggris).

Stadion sing dadi tuan rumah pertandingan kaping pisanan ing Piala Dunia debut (1930, Uruguay) - "Stadion Positos" ing ibukutha Uruguay, Montevideo (salah sawijining stadion ellipsoid pertama ing donya). Gol pertama ing sejarah turnamen kasebut uga dicetak ing kana.