Model Toilet 3D

Nuduhake asil siji

Model toilet 3D ing Flatpyramid.

Toilet (kamar Toilettes) - kamar kanggo administrasi alam kabutuhan (urination, defecation lan anti-peristalsis). Kamar jamban nduweni jamban lan fasilitas sanitasi liyane, kayata sink lan bidet. Toilet modern disambungake karo sistem limbah, utawa duwe tangki sing dirancang kanggo daur ulang kanthi biodegradasi. Ana uga kabin toilet portabel.

Mbok menawa panggonan sing paling lawas (umume - 4.5 ewu taun) kanggo administrasi kabutuhan alam sing ditemokake ing tlatah benteng Mohenjo-Daro (saiki Pakistan). Iki minangka struktur bata kanthi kursi sing ana hubungane karo limbah lemah. Situs uga ana ing China, Mesir, lan Roma Kuno.

Miturut versi siji, jamban pisanan karo tanduran sing ana ing pulo Kreta sadurungé awal jaman kita. Dheweke katon kaya dhingklik watu, kanthi bantuan sistem pipa sing komplek, banyu diwenehake.

Ing Abad Pertengahan, ing saben kastil watu ing saben lantai ana siji utawa sawetara sing disebut latrines - jendela teluk, protrusions, ngendi ana "kamar rahasia". Kursi ana lempengan watu kanthi bolongan bunder. Ing jamban saka kulawarga sing adoh ana ing tambang geni lan nyaman lan anget. Jeruk utawa spons digunakake minangka produk kesehatan. Sewage mengalor pipa vertikal menyang lembah. Wiwit wong-wong ing jaman biyen percaya yen bau arang sing nyebabake penyakit, wong-wong mau nggawe manawa rempah mau tetep diresiki.