Model Toilet 3D

Nuduhake asil siji

Model toilet 3D ing Flatpyramid.

Toilet (fr. Toilettes) - kamar kanggo administrasi kabutuhan alami (buang air kecil, buang air besar lan anti-peristalsis). Kamar jamban duwe jamban lan fasilitas sanitasi liyane, kayata wastafel lan bidet. Toilet modern gegandhengan karo sistem limbah, utawa duwe tank sing dirancang kanggo daur ulang kanthi biodegradasi. Uga ana kabin toilet sing bisa dibukak.

Bisa uga papan sing paling tuwa (umure - 4.5 ewu taun) kanggo administrasi kabutuhan alam sing ditemokake ing wilayah benteng Mohenjo-Daro (saiki Pakistan). Yaiku struktur bata kanthi kursi sing ana gandhengane karo limbah lemah. Uga dununge sing padha ing China, Mesir lan Roma Kuno.

Miturut versi siji, jamban pisanan karo tanduran sing ana ing pulo Kreta sadurungé awal jaman kita. Dheweke katon kaya dhingklik watu, kanthi bantuan sistem pipa sing komplek, banyu diwenehake.

Ing Abad Pertengahan, ing saben kastil watu ing saben lantai ana siji utawa sawetara sing diarani jamban - windows bay, protrusions, ing endi ana "kamar rahasia". Kursi kasebut minangka papan watu kanthi bolongan bunder. Jamban kulawarga ksatria ana ing tambang geni lan kepenak lan anget. Straw utawa spons digunakake kanggo produk higienis. Limbah mili pipa vertikal menyang njero lemah. Amarga wong-wong ing Abad Pertengahan percaya manawa ambune beracun nyebabake penyakit, mula gandum kasebut diresiki.