Container 3D Models

Nuduhake kabeh asil 7

Container - kemasan reusable standar sing ditrapake kanggo carriage barang dening dalan, rail, laut lan udara transportasi lan dicocogake kanggo transshipment mechanized saka siji kendaraan liyane. Bisa digawe saka macem-macem bahan lan duwe macem-macem formulir. Ing transportasi, sing paling akèh dipigunakaké minangka kontainer universal.

Kontainer asring gawe peralatan sing gedhe banget (umpamane, penyejuk skate es), uga tank cilik (wadhah tanker sing disebut).

Kontainer dipopulerkan sawisé Perang Donya II nalika Amerika Serikat nganggo kayu kontainer dhisik banjur kontainer Express kontainer baja (disingkat ConEx) 6x6x6 kaki. ConEx akeh digunakake kanggo ngeterake barang militer, utamane nalika Perang Korea, nanging intermodality ora digunakake. Pengusaha Amérika Malcolm McLean lan insinyur Keith Tantlinger ngembangaken sistem kontainer intermodal modern ing 1950s.

Intermodal (intermodal) ing konteks iki nggambarake kemungkinan ngowahi mode (mode) transportasi (kapal, transportasi, lan kendaraan) tanpa kudu mbongkar / isi isi wadah kasebut.

Transportasi pisanan saka wadhah kasebut ditindakake ing April 1956. Eksperimen-eksperimen kasebut dadi sukses sing banjur diarani awal revolusi pengiriman.