Container 3D Models

Nuduhake kabeh asil 7

Wadah - kemasan sing bisa digunakake maneh sing standar kanggo ngangkut barang nganggo dalan, rel, segara lan transportasi udara lan diadaptasi kanggo kapal mekanik saka siji kendaraan menyang kendaraan liyane. Bisa digawe saka macem-macem bahan lan duwe macem-macem bentuk. Ing transportasi, kontainer universal sing paling akeh digunakake.

Kontainer asring gawe peralatan sing gedhe banget (umpamane, penyejuk skate es), uga tank cilik (wadhah tanker sing disebut).

Wadhah dipopulerake sawise Perang Dunia II nalika Amerika Serikat nggunakake kontainer kayu dhisik banjur kontainer baja Container Express (disingkat ConEx) kaki 6x6x6. ConEx akeh digunakake kanggo ngeterake barang-barang militer, utamane nalika Perang Korea, nanging intermodality ora digunakake. Pengusaha Amerika Malcolm McLean lan insinyur Keith Tantlinger nggawe sistem kontainer intermodal modern ing taun 1950an.

Intermodal (intermodal) ing konteks iki nggambarake kemungkinan ngowahi mode (mode) transportasi (kapal, transportasi, lan kendaraan) tanpa kudu mbongkar / isi isi wadah kasebut.

Transportasi pisanan saka wadhah kasebut ditindakake ing April 1956. Eksperimen-eksperimen kasebut dadi sukses sing banjur diarani awal revolusi pengiriman.