Dapur 3D Models

Nuduhake kabeh asil 5

Model 3D dapur ing Flatpyramid.

Masakan - susunan tradisi lan resep kanggo masak, amarga kondisi sajarah, geografis lan liyane. Dapur nduweni fitur etnik, regional lan liyane.

Ana fitur tradhisi kuliner lan teknologi sing diadopsi ing saben negara utawa bangsa. Fitur-fitur utamane yaiku, utamane, Rusia, Perancis, Jepang, Turkmen lan akeh masakan nasional utawa etnis liyane.

Ing wates negara, macem-macem tradisi pawon bisa berkembang. Iki sumunar banget, contone, ing pawon saka wilayah Italia lan Jerman. Elena Kostyukovich ing bukunipun "Pangan - Pinten Kebahagiaan Italia" kanthi jelas nedahaken panyebab perbedaan kasebut ing masakan regional Italia. Gerakan Pangan Sedhela dimaksudkan kanggo njaga keragaman tradisi pawon.

Konsep "masakan Eropa" uga dipérang dadi umum, nggabungake masakan masakan negara-negara Eropa, uga masakan sing dipengaruhi Eropa ing Amerika Utara, Australasia, Oseania, lan Amerika Latin.

Masakan Yahudi dibentuk miturut pengaruh adat istiadat lan watesan (kashrut) sing disebabake, uga pemulihan Yahudi ing ndonya, yaiku, masakan Yahudi ing negara-negara sing beda-beda ing donya beda-beda. Ing Israel dhewe, masakan Israel nggabungake tradhisi masakan Ashkenazic, Sephardic, Afrika Utara, Timur lan Mediterania.