Model Windows 3D

Nuduhake asil siji

Objek Langit Architectural 3D ing Flatpyramid.

Jendhela utawa jendhela kaca kanthi werni arupa bangunan arsitektur bangunan sing dikepalake ing struktur bangunan: bukaan ing tembok sing nggawa cahya menyang kamar lan ventilasi. Lokasi, nomer, lan ukuran jendhela duweni peran penting ing desain bangunan. Windows minangka utama (nganti 50%) sumber panas ing bangunan.

Ing tahap awal perkembangan peradaban, ora ana jendhela kaya kuwi. Panggonan kuna ing kabeh wilayah ora ana jendhela. Nganti Abad Pertengahan, bukaan ing tembok ana bolongan sing gampang ditutupi kulit utawa kain. Uga kanggo tujuan iki, gelembung sapi dipigunakaké - film sing dijupuk saka peritoneum saka kewan sing ditularaké ing jero omah.

Ing Rom kuna, jendhela tanpa kaca. Ing wektu sing padha, wangune tetep persegi panjang, nanging ana ing jendhela, dekorasi khusus digawe, kalebu sing digawe saka watu. Jendhela kaca pisanan muncul ing jaman Kekaisaran Romawi, nanging warga sing sugih banget bisa entuk kemewahan iki.

Ing jendhela sing modhèrn, jendhela glazir luwih gedhé dipigunakaké, kurang asring (nalika ora bisa tahan jeblugan sing dipercaya) - kacamata siji.