Bakteri 3D Models

Nuduhake kabeh asil 5

Bakteri iku domain mikroorganisme prokaryotik. Bakteri biasane duwe sawetara microns ing dawa, sel-sel bisa duwe wangun macem-macem: saka bunderan kanggo rod shaped lan spiral-shaped.

Bakteri iku salah sawijine bentuk urip ing Bumi lan dumadi ing meh kabeh habitat terestrial. Padha manggoni lemah, reservoir seger lan segara, sumber panas panas, sampah radioaktif lan lapisan jero kerak bumi. Bakteri asring kasebut symbionts lan parasit tanduran lan kéwan. Paling bakteri ora dijelasake nganti saiki, lan wakil saka setengah jinis bakteri bisa ditanam ing laboratorium. Bakteri sinau ilmu bakteriologi - bagean saka mikrobiologi.

Siji gram tanah, kanthi rata-rata, ngemot 40 yuta sel bakteri, lan ing mililiter banyu tawar bisa nemokake sejuta sel bakteri. Ing Bumi ana babagan bakteri 5 × 1030 lan biomassa ngluwihi total biomassa kewan lan tetanduran. Padha muter peran penting ing sirkulasi nutrisi, contone, yaiku bakteri sing ndandani nitrogen atmosfer. Padha uga ngowahi sisa-sisa kewan lan tetanduran kanthi rusak. Bakteri extremophilic, sing manggon cedhak sumber panas lan panas, ngasilake energi saka senyawa insoluble kayata hidrogen sulfida lan methane. Bakteri dianggep bakteri uga manggon ing Mariana Cavity, sing nduweni kedalaman 11 kilometer. Ana laporan bakteri sing manggon ing watu stony 580 meter jero ing ngisor segara ing kedalaman 2.6 kilometer ing sisih lor-wétan Amerika Serikat.

Mikrofora manungsa yaiku 39 triliun sel bakteri (awak manungsa dhewe kasusun saka sel-sel 30 triliun). Mikroflora paling akeh usus, kulit iki uga dienggoni dening akeh bakteri. Paling bakteri sing manggon ing awak manungsa ora aman amarga sistem kekebalan awak, lan sawetara uga entuk manfaat. Sejumlah bakteri patogen kanggo manungsa. Penyakit sing ditularake kayata kolera, syphilis, anthrax, lepra lan wabah bubonic disebabake dening bakteri. Jumlah paling gedhé tiwas ditimbulake dening infeksi saluran napas bakteri, lan mung tuberkulosis sing mateni 2 yuta wong saben taun (utamane ing sub-Sahara Afrika). Ing negara-negara maju antibiotik digunakake ora mung kanggo perawatan manungsa, nanging uga ing breeding ternak, amarga masalah resistance antibiotik wis dadi luwih lan luwih cocog. Ing industri, bakteri digunakake ing perawatan limbah, kanggo ngilangi tumpahan minyak, kanggo njupuk keju lan yogurt, kanggo mbalekake emas, paladium, tembaga lan logam liyane saka bijih, uga ing bioteknologi, kanggo ngasilake antibiotik lan senyawa liyane.