Bakteri 3D Models

Nuduhake kabeh asil 5

Bakteri iku domain mikroorganisme prokaryotik. Bakteri biasane duwe sawetara microns ing dawa, sel-sel bisa duwe wangun macem-macem: saka bunderan kanggo rod shaped lan spiral-shaped.

Bakteri minangka salah sawijining bentuk urip sing paling sepisanan ing Bumi lan ana ing meh kabeh papan bumi. Dheweke manggoni lemah, waduk seger lan segara, sumber banyu panas asem, limbah radioaktif lan lapisan jero kerak bumi. Bakteri asring dadi simbol lan parasit tetanduran lan kewan. Umume bakteri ora diterangake nganti saiki, lan wakil saka setengah jinis bakteri bisa ditanam ing laboratorium. Bakteri nyinaoni ilmu bakteriologi - bagean saka mikrobiologi.

Siji gram tanah, kanthi rata-rata, ngemot 40 yuta sel bakteri, lan ing mililiter banyu tawar bisa nemokake sejuta sel bakteri. Ing Bumi ana babagan bakteri 5 × 1030 lan biomassa ngluwihi total biomassa kewan lan tetanduran. Padha muter peran penting ing sirkulasi nutrisi, contone, yaiku bakteri sing ndandani nitrogen atmosfer. Padha uga ngowahi sisa-sisa kewan lan tetanduran kanthi rusak. Bakteri extremophilic, sing manggon cedhak sumber panas lan panas, ngasilake energi saka senyawa insoluble kayata hidrogen sulfida lan methane. Bakteri dianggep bakteri uga manggon ing Mariana Cavity, sing nduweni kedalaman 11 kilometer. Ana laporan bakteri sing manggon ing watu stony 580 meter jero ing ngisor segara ing kedalaman 2.6 kilometer ing sisih lor-wétan Amerika Serikat.

Mikroflora manungsa yaiku 39 triliun sel bakteri (awak manungsa dhewe kalebu udakara 30 triliun sel). Mikroflora usus sing paling akeh, kulit uga dienggoni dening akeh bakteri. Umume bakteri sing ana ing awak manungsa ora bahaya amarga ana kekuwatan sistem kekebalan awak, lan sawetara uga entuk manfaat. Sawetara bakteri kalebu patogenik kanggo manungsa. Penyakit infeksi kayata kolera, sifilis, antraks, lepra lan penyakit bubonic disebabake dening bakteri. Pati sing paling gedhe disebabake dening infeksi pernafasan bakteri, lan mung tuberkulosis sing mateni 2 yuta wong saben taun (umume ing Afrika sub-Sahara). Ing negara maju, antibiotik digunakake ora mung kanggo perawatan penyakit manungsa, nanging uga kanggo ternak ingon-ingon, amarga masalah resistensi tumrap antibiotik saya saya relevan. Ing industri kasebut, bakteri digunakake kanggo perawatan limbah, kanggo ngilangi tumpahan minyak, kanggo njupuk keju lan yogurt, kanggo mulihake emas, paladium, tembaga lan logam liyane saka bijih, uga bioteknologi, kanggo ngasilake antibiotik lan senyawa liyane.