Daun Model 3D

Nuduhake asil siji

Model 3D saka Daun ing 3ds bisa uga dienggo.

Rwaning - ing botani, organ njaba saka tetanduran, kanthi fungsi utama yaiku fotosintesis, pertukaran gas lan transpirasi. Kanggo tujuan iki, sheet, minangka aturan, nduweni struktur lamellar kanggo menehi sel sing ngandung klorofil ing kloroplas ngakses sinar matahari. Rwaning uga minangka organ saka respirasi, penguapan lan guttation (ekskresi tetesan banyu) saka tanduran. Daun bisa nahan banyu lan gizi, lan ing sawetara tetanduran ngolah fungsi liya.

Minangka aturan, sheet kasebut kasusun saka kain ing ngisor iki:

Epidermis - lapisan sel sing njaga efek sing mbebayani lingkungan lan panguapan banyu sing gedhe banget. Biasane, ing sisih ndhuwur epidermis, godhong kasebut ditutupi karo lapisan pelindung saka waxy origin (cuticle).

Mesophyllum, utawa parenchyma, minangka jaringan klorofil sajroning internal sing ngasilake fungsi utama - fotosintesis.
A jaringan urat sing dibentuk saka balok konduktif (jaringan konduktif) sing kasusun saka prau lan tabung saringan kanggo mindhah banyu, uyah sing larut, gula, lan unsur mekanik.
Lambung - kompleks sel khusus sing dumunung utamané ing permukaan ngisor godhong; liwat, penguapan keluwihan banyu (transpiration) lan owah-owahan gas kedadeyan.

Epidermis - lapisan njaba saka struktur sel multilayer, nutupi sheet saka kabeh sisi; wewatesan antara rwaning lan lingkungan. Epidermis nglakokaké sawetara fungsi penting: nglindhungi rwaning saka penguapan sing berlebihan, ngatur pertukaran gas karo lingkungan, nyabut zat metabolisme lan ing sawetara kasus nyerep banyu. Umume godhong duwe anatomi dorsoventral: lumahing ndhuwur lan ngisor godhong duwe struktur sing beda lan nglakoni fungsi sing beda.