Kembang 3D Models

Nuduhake 1-24 asil 30

3D Models of Flowers on Flatpyramid.

A kembang minangka sistem komplèks organ réprodhuksi benih tetanduran ngembang (angiosperm).

Kembang kasebut minangka pamotongan sporiferous sing dimodifikasi, cendhak lan wutah, sing diadaptasi kanggo pambentukan spora lan gametes, uga kanggo proses seksual, kanthi puncak ing pambentukan wiji kanthi wiji. Peranan kembang sing luar biasa minangka struktur morfologis khusus ana hubungane karo fakta sing nggabungake kabeh proses pangolahan aseksual lan seksual. Kembang kasebut beda karo tunas gymnosperms amarga asil pollination, polen tiba ing stigma saka pistil, lan ora langsung ing ovule, lan sajroning proses seksual sing salajengipun, ovulum ing kembang ngembang dadi wiji ing jero ovarium.

Kembang, minangka pambentukan unik ing alam lan fungsi, strikingly warna ing rincian struktur, werna lan ukuran. Kembang paling cilik saka kulawarga Legnaceae mung watara 1 mm, dene kembang paling gedhé ing Arnold rafflesia (Rafflesia arnoldii) saka kulawarga Rafflesian, sing ditemokake ing alas tropis ing pulo Sumatra, kanthi diameter 91 cm lan nduweni massa saka babagan 11 kg

Kembang iku arupa solitary, nanging luwih asring dikelompokake dadi bagéan inflorescences.

Kembang kasebut kasusun saka bagéan gagang (peduncle lan receptacle), bagéyan godhong (sepal, petal) lan bagéan generatif (stamen, pistil utawa pistil). Kembang kasebut nduweni posisi apikal, nanging bisa ditemokake ing sisih ndhuwur lan ing sisih ndhuwur. Iki dipasang ing stalk kanthi pedicle.