Model Astronomi 3D

Nuduhake 1-24 asil 42

Model 3D kanggo Astronomi kalebu Space, Planets, Matahari, Bumi lan Bulan.

Astronomi nyinaoni srengéngé lan lintang-lintang, planet, tata surya, komèt, meteoroid, materi antar planèt, materi interstellar, pulsar, bolongan ireng, nebula, galaksi, lan kluster, quasar lan liya-liyane.

Astronomi minangka salah sawijining èlmu paling tuwa. Kabudayan prasejarah lan peradaban kuno wis ngilangi akeh artefak astronomi sing nuduhake kawruh babagan angger-angger gerakan benda langit. Conto kalebu monumen kuna Mesir kuna lan Stonehenge. Peradaban bangsa Babilonia, Yunani, Tionghoa, India, Mayans, lan Inca pisanan wis ngasilake observasi metodis ing langit wengi. Teleskop diwenehake kanggo berkembang dadi ilmu modern. Secara historis, èlmu kalebu astrometry, pandhuan lintang, observasi, panyiptan kalèndher, lan uga astrologi. Saiki, uga ana sinonim karo astrofisika.

Ing abad kaping 20, astronomi dipérang dadi loro cabang utama: observasional lan téoretis. Observasi astronomi inggih punika pemerolehan data observasi ing benda langit, ingkang dipun analisis. Élmu iki fokus ing pangembangan modhèl komputer, matématika, utawa analitis kanggo nggambaraké objèk lan fénoména astronomi. Iki loro cabang nglengkapi siji liyane: ilmu teori nemokake penjelasan kanggo asil saka pengamatan, lan observational siji nyedhiyakake materi kanggo kesimpulan teori lan hipotesis lan kemungkinan verifikasi mau.