Model Astronomi 3D

Nuduhake asil 1-24 saka 42

Model 3D kanggo Astronomi kalebu Space, Planets, Matahari, Bumi lan Bulan.

Astronomi nyinaoni srengéngé lan lintang-lintang, planet, tata surya, komèt, meteoroid, materi antar planèt, materi interstellar, pulsar, bolongan ireng, nebula, galaksi, lan kluster, quasar lan liya-liyane.

Astronomi minangka salah sawijining èlmu paling tuwa. Kabudayan prasejarah lan peradaban kuno wis ngilangi akeh artefak astronomi sing nuduhake kawruh babagan angger-angger gerakan benda langit. Conto kalebu monumen kuna Mesir kuna lan Stonehenge. Peradaban bangsa Babilonia, Yunani, Tionghoa, India, Mayans, lan Inca pisanan wis ngasilake observasi metodis ing langit wengi. Teleskop diwenehake kanggo berkembang dadi ilmu modern. Secara historis, èlmu kalebu astrometry, pandhuan lintang, observasi, panyiptan kalèndher, lan uga astrologi. Saiki, uga ana sinonim karo astrofisika.

Ing abad kaping 20, astronomi dipérang dadi rong cabang utama: observasional lan teoritis. Astronomi observasional minangka akuisisi data observasional babagan benda langit, sing banjur dianalisis. Ilmu iki fokus ing pangembangan model komputer, matematika utawa analitik kanggo njlentrehake obyek astronomi lan fenomena. Kaloro cabang kasebut saling nglengkapi: ilmu teori golek panjelasan kanggo asil pengamatan, lan observasional nyedhiyakake materi kanggo kesimpulan teoritis lan hipotesis lan kemungkinan verifikasi.