Audio 3D Models

Nuduhake asil 1-24 saka 54

Model 3D audio dituduhake ing Flatpyramid minangka sistem swara, penutur lan alat musik.

Audio minangka istilah umum babagan teknologi swara, sinonim saka swara tembung. Paling asring, miturut istilah audio, mangertos swara kacathet ing operator swara; kurang asring audio tegese rekaman lan puter maneh swara lan peralatan rekaman swara sing cocog.

Ana audio analog lan digital (utawa swara audio lan digital analog).

Tembung "audio analog" ing kasus umum yaiku informasi (data) swara sing direkam ing sinyal listrik analog. Sinyal listrik analog dipikolehi kanthi ngowahi swara liwat mikropon. Bisa disimpen ing operator kayata perekam gramophone, pita magnetik kanthi bentuk rol utawa perekam tape. Sinyal diputer nganggo peralatan analog, kayata speker listrik utawa perekam tape.

Tembung "audio digital" (utawa swara digital) ing kasus umume tegese informasi babagan swara sing direkam ing sinyal digital. Sinyal digital dipikolehi kanthi digitalisasi sinyal analog (konversi analog-menyang-digital, ADC), bisa disimpen ing media digital kayata CD utawa DVD, kaset DAT, memori komputer minangka file audio, lsp.

Secara historis, teknologi analog sing dikembangake luwih awal tinimbang digital - piranti pisanan kanggo ngrekam mekanik lan puter maneh swara ditemokake ing taun 1877 kanthi fonograf, dene rekaman audio digital eksperimen mung ditampilake ing taun 1960an. Ing wiwitan abad XX-XXI, audio digital mboko sithik ngganti analog, utamane ing barang-barang konsumen, nanging peralatan analog bermutu isih digunakake dening para insinyur swara lan susunan.

Format file sing paling populer kanggo model audio 3D: .3ds .ige .igs .iges .lwo .3dm .obj