Model Bola Sepak Amerika 3D

Model 3D » Olahraga 3D Models » Sepakbola Amerika

Nuduhake kabeh asil 4

Model Sepak Bola Amerika on 3D Flatpyramid.

Bal-balan Amerika, sing dikenal ing Amerika Serikat minangka bal-balan, minangka olah raga tim kontak. Loro tim njupuk bagéyan, pemain sewelas ing saben sisi, muter werni lonjong ing kolom persegi panjang, 120 meter dawa (109,728 meter), kang yard 100 (~ 91.45 meter) sing diputer lan 10 yard ekstrem zona tim spectacled (zona mburi) lan jembar 53.3 (48,738 meter) kanthi gapura katapel ing ujung loro. Tim kudu duwe werni kanggo mindhah menyang area poin, nggawa utawa ngliwati bal. Pisanan, salah sawijine tim kudu ngetokake bola kanggo ukuran 10 (menehi upaya 4). Yen padha sukses, entuk pituwas maneh. Yen ora, bal bakal dadi musuh. Poin sing bisa ditemokake kanthi ngobahake bal ing pungkasan zona (touchdown) utawa nyelehake menyang goal (fieldgol), uga pertahanan bisa menehi skor kanthi nggawe aman. Tim sing duwe poin luwih akeh sawise pertandingan menang.

Bal-balan Amerika wis berkembang saka rugbi lan bal-balan awal, sing umume diarani "bal-balan" ing Amerika Serikat. Dipercaya manawa game pertama dimainake tanggal 6 November 1869 miturut salah sawijining varian game bal-balan kasebut. Ing taun 1880, Walter Camp (Inggris) Rusia. (Inggris Walter Camp), sing dikenal minangka "Bapak Bal-balan Amerika" (dheweke dadi pemain, hakim lan komentator olahraga) minangka sing pertama sing ngowahi aturan game sing durung mesthi dadi konkrit: dheweke nggawe sworo seru, nyuda jumlah pemain nganti sewelas. Aturan anyar sing dileksanakake, digawe saka zona netral, lan nyetel jembar lapangan.

Sepak bola Amerika minangka olahraga paling populer ing Amerika Serikat, lan Liga Sepak Bola Nasional (NFL) iku liga sing paling populer ing Amerika Utara.