Model Skeletal 3D

Model 3D » Medical 3d Models » Anatomi » Sistem Skeletal

Nuduhake kabeh asil 16

Anatomi model 3D uga populer, ing antarane sampeyan bisa nemokake model 3D sistem balung.

Balung yaiku koleksi balung, jaringan tulang rawan lan ligamentum sing nguatake. Organisme rangka kerangka sing paling tuwa saiki dianggep dadi makhluk spanyol Coronacollina acula sing urip ing dasar segara ing pinggir kidul Australia 550-560 yuta taun kepungkur. Kanthi penampilan, iki mirip karo thimble, saka sinar sing langsung rusak, sing dadi kerangka. Cara sing lawas nggawe balung yaiku kanggo garing kandhutan ing srengenge utawa ing wedhi panas.

Skeleton biasane dibagi dadi telung jinis: eksternal (exoskeleton), internal (endoskeleton) lan cairan (hidrostatik rangka).

Kabeh vertebrata ditondoi dening anané balung internal (endoskeleton), sanajan ana spesies sing endoskeleton ditambah karo jurusan sing beda-beda dening kerangka njaba eksotis (eksoskeleton) sing muncul ing kulit (contone, timbangan balung ing sawetara iwak spesies). Rangka kerangka sing padhet (rangka njaba invertebrata) bisa njaga awak saka pengaruh njaba saka lingkungan sing mbebayani. Tampilan endoskeleton ing vertebrata dadi kerangka (dhukungan lan dhukungan) kanggo jaringan alus, lan transformasi bagéan individu saka kerangka menyang tungku sing disetel kanthi cara otot menehi fungsi anyar kanggo balung - lokomotif. Mangkono, fungsi mekanik balung diwetokake ing kemampuan kanggo ndhukung (lampiran jaringan alus lan organ ing jaringan balung), gerakan (struktur tartamtu balung tubular sing disambungake dening sendi bergerak lan disetel kanthi gerakan otot sing dikontrol dening impulses saka sistem saraf) lan perlindungan (pembentukan tulang individu saka kanal, kothak, sel tulang utawa balung). Kanal vertebral lan cranium njaga jaringan lan organ sistem saraf, thorax - organ vital rongga dada (jantung lan paru-paru), lan pelvis - organ reproduksi lan kandung kemih. Kerangka fungsi mekanik, balung vertebrata uga nglakoni fungsi biologi - partisipasi ing metabolisme awak, utamane mineral (rangka yaiku wadah fosfor, kalsium, wesi lan zat liyane), lan uga nglakoni fungsi hematopoietik, ora mung pertahanan kanggo sumsum balung, nanging uga nyedhiyakake minangka bagéan organik.

Format file populer kanggo sistem balung 3D: 3ds, max, dxf, fbx, c4d, dae, lwo, hrc, xsi, obj