Model Skeletal 3D

Model 3D » Medical 3d Models » Anatomi » Sistem Skeletal

Nuduhake kabeh asil 17

Anatomi model 3D uga populer, ing antarane sampeyan bisa nemokake model 3D sistem balung.

Balung yaiku koleksi balung, jaringan tulang rawan lan ligamentum sing nguatake. Organisme rangka kerangka sing paling tuwa saiki dianggep dadi makhluk spanyol Coronacollina acula sing urip ing dasar segara ing pinggir kidul Australia 550-560 yuta taun kepungkur. Kanthi penampilan, iki mirip karo thimble, saka sinar sing langsung rusak, sing dadi kerangka. Cara sing lawas nggawe balung yaiku kanggo garing kandhutan ing srengenge utawa ing wedhi panas.

Skeleton biasane dibagi dadi telung jinis: eksternal (exoskeleton), internal (endoskeleton) lan cairan (hidrostatik rangka).

Kabeh vertebrata ditondoi kanthi ana balung internal (endoskeleton), sanajan ana spesies ing endi endoskeleton ditambah kanthi tingkat sing beda-beda kanthi balung eksternal sing dikembangake (exoskeleton) sing ana ing kulit (kayata timbangan balung ing sawetara iwak spesies). Munculé balung sing padhet (balung njaba invertebrata) bisa nglindhungi awak saka pengaruh njaba sing mbebayani. Munculé endoskeleton ing vertebrata dadi balung (dhukungan lan dhukungan) kanggo jaringan alus, lan transformasi saben bagean kerangka dadi tuas sing disetel kanthi otot menehi fungsi anyar kanggo balung kasebut - lokomotif. Dadi, fungsi mekanik balung kasebut diwujudake kanthi kemampuan kanggo nyengkuyung (lampiran jaringan alus lan organ menyang jaringan balung), gerakan (struktur tartamtu balung pipa dawa sing disambungake karo sendi sing bisa dipindhah lan disetel dening otot sing dikontrol dening impuls saka sistem saraf) lan proteksi (pambentukan balung individu ing kanal, kothak, sel balung utawa wadhah balung). Kanal vertebrata lan cranium nglindhungi jaringan lan organ sistem saraf, toraks - organ vital rongga dada (jantung lan paru-paru), lan pelvis - organ reproduksi lan kandung kemih. Bebarengan karo fungsi mekanik, balung vertebrata uga nindakake fungsi biologis - partisipasi metabolisme awak, utamane mineral (balung kasebut wadhah fosfor, kalsium, zat besi lan zat liyane), lan uga nindakake fungsi hematopoietik, ora mung pertahanan kanggo sumsum balung, nanging uga nuduhake bagean organik.

Format file populer kanggo model 3D sistem kerangka: 3ds, max, dxf, fbx, c4d, dae, lwo, hrc, xsi, obj