Model 3D Keyboard

Nuduhake kabeh asil 6

Model 3D Keyboards on Flatpyramid.

Keyboard (KB) - sekumpulan tombol sing diatur kanthi urutan tartamtu kanggo ngontrol piranti utawa ngetik data. Minangka aturan, tombol ditekan nganggo driji.

Ana rong jinis utama KBs: musik lan alfanumerik.

Keyboard alat musik dirancang kanggo muter lan duwe sakumpulan tombol sing cocog karo swara ing nada tartamtu. Rentang kasebut beda-beda. KB kanggo driji ditemokake ing instrumen kayata piano, organ, harpsichord, celestos, synthesizer, uga tombol akordeon, akordeon, lan sawetara instrumen liyane.

Ana uga instrumen musik karo KB pedal sing nganggo kunci kanggo muter karo sikile.

Keyboard alfanumerik digunakake kanggo ngontrol piranti-piranti teknis lan mekanik (mesin tik, komputer, kalkulator, register awan, telpon tombol-push). Saben tombol cocog karo siji utawa luwih karakter tartamtu. Bisa nambah nomer tumindak sing ditindakake saka keyboard nggunakake trabasan. Ing KBs jinis iki, tombol disedhiyakake karo stiker kanthi simbol utawa tumindak sing cocog kanggo ndeteksi.