Speakers 3D Models

Nuduhake kabeh asil 3

Model 3D Speakers on Flatpyramid.

Pembicara minangka piranti kanggo ngowahi sinyal listrik menyang akustik (swara) lan ngirimake menyang ruang sakupenge. Iku kalebu siji utawa sawetara kepala radiating, sing sejatine sumber swara, uga desain akustik sing dibutuhake kanggo emisi swara sing luwih efisien ing band frekuensi sing diwenehake.

Fungsi, telephones (headphone) sing cedhak karo pamicara, nanging ora dimaksudake kanggo ngirim swara menyang ruang sing mbukak.

Alexander Graham Bell paten mimpin elektrodinamik pisanan (primer) minangka salah sawijining bagéan saka telpon, ing 1876-1877. Ing 1878, rancangan kasebut ditambahake dening Werner von Siemens. Nikola Tesla ing 1881 uga nyatakake panemuan piranti kaya kasebut nanging ora menehi tandha. Ing wektu sing padha, Thomas Edison nampa paten Inggris kanggo sistem sing nggunakake udara sing dikompresi minangka mekanisme amplifikasi swara ing fonograf gulungan awal, nanging pungkasane diinstal sungu logam biasa, sing nyebabake getaran hawa ing membran, sing ana gegayutan karo jarum . Ing 1898, H. Short paten desain pamicara sing dikontrol dening udara sing dikompresi lan banjur didol hak-hak kanggo Charles Parsons, sing wis nampa sawetara paten Inggris sadurunge 1910.