Model 3D Seluler

Nuduhake asil 1-24 saka 39

Model 3D saka Ponsel, smartphone, telpon seluler.

Ponsel - ponsel sing dirancang supaya bisa digunakake ing jaringan seluler; nggunakake transceiver radio lan telpon tradisional kanggo komunikasi telpon ing area jangkoan jaringan seluler.

Saiki, komunikasi selular paling umum ing kabeh jinis komunikasi seluler, saengga biasane disebut minangka ponsel sing dadi ponsel, sanajan ponsel, uga telpon selular, uga telpon satelit, telpon radio lan telepon baris utama .

Ponsel minangka piranti elektronik canggih sing kalebu: transceiver, kontrol kontrol khusus, tampilan, piranti antarmuka, batere. Umume piranti duwe nomer unik dhewe, IMEI - pengenal piranti seluler internasional. IMEI ditugasake ing produksi ponsel lan kasusun saka 15 digit; Iki direkam ing bagean sing ora bisa diowahi saka firmware telpon. Nomer iki dicithak ing label telpon ing sangisore batere, uga ing kothak (paket) saka telpon (ing sangisore barcode). Ing umume telpon, bisa uga dikenali kanthi mencet kode * # 06 # ing keyboard.

Paling standar seluler nggunakake kertu SIM kanggo ngenali pelanggan. Iku kertu pinter sing dikontrol program lan uga nduweni nomer identifikasi IMSI sing unik lan kata sandi numerik individu.

Ing taun 1900-an, Nikola Tesla nerbitake laporan rutin sing ngemot garis-garis: "Contone, kanthi pitulung, pelanggan telpon ing papan tartamtu bisa nelpon lan ngobrol karo pelanggan liyane ing sembarang wilayah ing Bumi. Ukuran handset sing larang regane ora ana tangane jam tangan maneh bakal ngidini dheweke ngrungokake ing endi wae, ing dharatan lan ing segara, pesen pidato utawa musik musik saka papan liya, ora adoh saka endi wae. "