Model 3D Seluler

Nuduhake 1-24 asil 39

Model 3D saka Ponsel, smartphone, telpon seluler.

Ponsel - telpon seluler sing dirancang kanggo makarya ing jaringan seluler; migunakake transceiver radio lan switching telpon tradisional kanggo komunikasi telpon ing wilayah jangkoan jaringan seluler.

Saiki, komunikasi selular paling umum ing kabeh jinis komunikasi seluler, saengga biasane disebut minangka ponsel sing dadi ponsel, sanajan ponsel, uga telpon selular, uga telpon satelit, telpon radio lan telepon baris utama .

Ponsel iku piranti elektronik sing canggih teknologi canggih sing kalebu: transceiver, kontrol kontrol khusus, tampilan, piranti antarmuka, baterei. Sebagean piranti kasebut duwe nomer unik dhewe, IMEI - pengenal piranti seluler internasional. IMEI ditugasake ing produksi ponsel lan kasusun saka digit 15; Iki kacathet ing bagean perangkat lunak telpon sing ora bisa dimodifikasi. Nomer kasebut dhewe dicithak ing label telpon ing sangisore baterei, uga ing kothak (paket) saka telpon (miturut kode bar). Ing sawetara telpon, uga bisa dikenali kanthi mencet kode * # 06 # ing keyboard.

Paling standar seluler nggunakake kertu SIM kanggo ngenali pelanggan. Iku kertu pinter sing dikontrol program lan uga nduweni nomer identifikasi IMSI sing unik lan kata sandi numerik individu.

Ing 1900s, Nikola Tesla nerbitake laporan biasa sing ngemot garis: "Contone, kanthi bantuan, pelanggan telpon ing panggonan tartamtu bisa nelpon lan ngomong karo pelanggan liya ing maneka bagean Bumi. Piranti sing dianggo murah ora bakal jam tangan maneh bakal ngidini dheweke bisa ngrungokake ing ngendi wae, ing tanah lan ing segara, pesen ucapan utawa nampilake musik saka panggonan liyane, ora kira kepiye adoh. "