Model Hoki 3D

Nuduhake kabeh asil 5

Model 3D saka olahraga Hoki ing Flatpyramid.

Hoki yaiku olah raga, kulawarga game ing lapangan Ès, tartan, plastik, kayu, utawa padang, ing ngendi rong tim nyoba nggayuh (kanthi werni utawa puck) gol - gerbang lawan, nganggo tongkat. Saben tim nduweni siji kiper, sing njaga gawang tim, lan pemain lapangan liyane.

Sumber Inggris ngubungaké asal saka istilah "hoki" kanthi tembung "hawks" utawa "hoki". Cacah kaya ing awal abad pertengahan panen panen sing kasebut ing sawetara county Inggris. Sajrone liburan iki, game dianakake kanthi tujuan nyekel bal kanthi tongkat mlengkung menyang zona musuh. Sing kepengin weruh saiki ing negara bagian kidul Amerika Serikat, buruh nggunakake hoki - instrumen kaya Helikopter, sing dibudidayakake.

Miturut versi pisanan, tembung "hoki" dijupuk saka basa Mohawk. Dheweke tau mainake game sing padha ing suket. Iki diarani "hogy", sing artine "gawe cilaka". Kasunyatane, sawise game wong-wong kalah padha dihukum. Kapindho versi sing diadopsi ing Kanada luwih sederhana lan dikenal. Iku nuduhake asal saka tembung "hoki" menyang lawas "hoquet" Perancis, sing tegese staf angon bengkong.