Komputer Model 3D

Nuduhake 1-24 asil 184

Biasane, miturut tembung komputer model 3D, kita mbayangno blok sistem PC lan uga karo monitor. Sejatine, komputer minangka piranti utawa sistem sing bisa nindakaké operasi operasi, sing ditrapake kanthi jelas lan bisa ditrapake. Iki minangka paling kerep operasional kalkulasi numerik lan manipulasi data, nanging uga kalebu operasi input-output. Gambaran saka urutan operasi disebut program.

Sistem komputer iku piranti apa wae utawa klompok piranti sing sambung-sinambung utawa jejer, siji utawa luwih, sing tumindak sesuai karo program, nglakoni pangolahan data otomatis.

Sawise nyiptakake sirkuit terpadu, pangembangan teknologi komputer wis cepet nyepetake. Fakta empiris, yang terlihat di 1965 oleh pendiri Intel Gordon E. Moore, dinamai oleh hukum Moore. Proses miniaturisasi komputer uga berkembang kanthi cepet. Komputer elektronik pisanan (contoné, kayata ENIAC, digawe ing 1946) yaiku piranti ageng, bobote ton, manggoni kabeh kamar lan mbutuhake sejumlah personel layanan kanggo operasi sukses. Padha banget larang sing mung pemerintah lan organisasi panaliten gedhé bisa menehi wong, lan padha kaya banget eksotis sing kaya-kaya manawa mung sawetara sistem kaya mengkono bisa ngilangi kabutuhan sing bakal ana. Contoné, komputer modern - luwih kuat lan kompak lan luwih larang - wis dadi sacor sacukupé.

Model matématika:

  • Senapan mesin Von Neumann
  • Mesin Abstrak
  • Mesin negara
  • Mesin negara memori
  • Universal Turing Machine
  • Mesin pasa

Komputer modern migunakake kabeh solusi desain sing dikembangake saindhenging pangembangan teknologi komputer. Solusi kasebut, minangka aturan, ora gumantung marang implementasine fisik saka komputer nanging dhewe minangka basis sing dikembangake dening pangembang.

Masalah sing paling penting ditangani dening kreator komputer:

  • Digital utawa analog
  • Notasi
  • Panyimpenan program lan data

Superkomputer modhèrn dipigunakaké kanggo pemodelan komputer saka proses fisik, biologi, météorologi lan liya-liyane sing komplek lan ngrampungaké masalah sing diterapaké. Contone, kanggo simulasi reaksi nuklir utawa owah-owahan iklim. Sawetara proyèk ditindakake kanthi bantuan komputasi sing didistribusikake, nalika akeh komputer sing relatif lemah bebarengan bebarengan ing bagean cilik saka tugas umum, saéngga mbentuk komputer sing kuat banget.