Model Muscular 3D

Model 3D » Medical 3d Models » Anatomi » Sistem Otot

Nuduhake kabeh asil 5

Model otot 3D ing Flatpyramid.

Sistem otot (musculature) yaiku sistem organ organ sing luwih dhuwur lan manungsa, sing dibentuk dening otot rangka, sing, kanthi contracting, nyetel balung geger, amarga badan kasebut bergerak ing kabeh manifestasi.

Sistem otot ora ana ing sel-sel tunggal lan sponge, nanging kéwan kasebut ora diremehake.

Sistem otot yaiku kombinasi sing bisa ngurangi serat otot, digabung dadi bundel, sing mbentuk organ-organ khusus - otot-otot utawa organ sacara mandiri minangka bagian organ internal. Massa otot luwih akeh tinimbang massa organ liyane: ing vertebrata, bisa nganti nganti 50% saka massa kabeh awak, nalika diwasa - nganti 40%. Tisu otot kéwan uga disebut daging lan, bebarengan karo sapérangan komponen awak sing dikonsumsi, dipangan. Ing jaringan otot, energi kimia diowahi dadi energi mekanik lan panas.

Fungsi sistem otot 3D:

  • motor;
  • protèktif (contoné, pangreksan rongga abdomen kanthi tekanan weteng);
  • Shaping (pangembangan otot nganti sawetara nemtokake wangun awak lan fungsi sistem liyane, umpamane, sistem pernapasan);
  • energi (transformasi energi kimia dadi mekanik lan termal).