Model Muscular 3D

Model 3D » Medical 3d Models » Anatomi » Sistem Otot

Nuduhake kabeh asil 5

Model otot 3D ing Flatpyramid.

Sistem otot (musculature) yaiku sistem organ organ sing luwih dhuwur lan manungsa, sing dibentuk dening otot rangka, sing, kanthi contracting, nyetel balung geger, amarga badan kasebut bergerak ing kabeh manifestasi.

Sistem otot ora ana ing sel-sel tunggal lan sponge, nanging kéwan kasebut ora diremehake.

Sistem otot minangka gabungan sing bisa nyuda serat otot, digabung dadi bundel, sing mbentuk organ khusus - otot utawa dadi bagean saka organ internal kanthi mandhiri. Jisim otot luwih akeh tinimbang massa organ liyane: ing vertebrata, bisa nganti 50% massa kabeh awak, ing wong diwasa - nganti 40%. Jaringan otot kewan uga diarani daging lan, uga sawetara komponen awak kewan liyane sing dipangan. Ing jaringan otot, energi kimia diowahi dadi energi mekanik lan panas.

Fungsi sistem otot 3D:

  • motor;
  • protèktif (contoné, pangreksan rongga abdomen kanthi tekanan weteng);
  • Shaping (pangembangan otot nganti sawetara nemtokake wangun awak lan fungsi sistem liyane, umpamane, sistem pernapasan);
  • energi (transformasi energi kimia dadi mekanik lan termal).