Hati 3D Model

Nuduhake asil siji

Model 3D ati ing Flatpyramid.

Hati - kelenjar vital saka sekresi njaba saka kéwan vertebrata, kalebu manungsa, dumunung ing rongga abdomen (rongga abdomen) ing sangisoré diafragma lan nglakoni fungsi fisiologis sing béda banget. Organ kasebut minangka kelenjar vertebrata paling gedhé.

Pepati kasusun saka rong lobus: tengen lan kiwa. Ing lobus tengen, ana rong lobus liyane: kothak lan caudate. Miturut rencana segmental modern sing diusulake dening Claude Quino (1957), organ kasebut dibagi dadi wolung segmen, mbentuk lobus tengen lan kiwa. Segmen ati iku bagean pyramidal saka parenchyma hepatic, sing nduweni pasokan getih, innervation, lan outflow saka empedu. Lobak awang-awang lan sing bentuke lintang, sing ana ing jejere lan ing ngarep gerbang kasebut, miturut rencana iki, cocog karo SI lan SIV saka lobus kiwa. Kajaba iku, ing lobus kiwa, ana SII lan SIII, cuping tengen dipérang dadi SV - SVIII, dipérang ing gerbang organ ing arah jarum jam.

Karakteristik pasokan getih ing ati ngandhut fungsi detoksifikasi penting: getih saka usus ngandhut zat beracun sing dikonsumsi saka njaba, uga produk metabolisme saka mikroorganisme (skatole, indole, dll.) Dikirim menyang ati liwat vena portal (v. Portae). Sabanjure, vena portal kasebut dipérang dadi vena interlobular sing luwih cilik. Darah arterial entuk organ liwat arteri hepatic dhewe (a. Hepatica propria), ngepruk menyang arteri interlobular. Arteri lan vena interlobular ngetokake getih menyang sinusoid, ing endi, aliran getih sing campuran, saluran banyu sing ana ing vena tengah. Vena tengah dikoleksi ing vena hepatic lan terus menyang vena cava inferior. Ing embriogenesis kanggo ati nyedhaki apa sing disebut. Saluran arancia mawa getih menyang organ kanggo hematopoiesis prenatal sing efektif.