Telinga Model 3D

Nuduhake kabeh asil 3

Telung iku organ sing komplek manungsa lan kewan, sing dimaksudake kanggo pangertosan getaran swara. Kanggo paling chordates, kajaba pemahaman swara, ana fungsi liyane: iku tanggung jawab kanggo posisi awak ing papan lan kemampuan kanggo njaga kaseimbangan. Organ vertebrata kasebut minangka organ sing dipasangake ing balung temporal tengkorak. Ing mamalia (kalebu manungsa), kuping diwatesi ing njaba auricle.

Telung manungsa ngerteni ombak swara kanthi frekuensi kira-kira saka 8 menyang 20 000 Hz (osilasi saben detik), sing cocog karo dhawa gelombang (ing udara ing kondisi normal) saka 20.6 m nganti 1.7 cm.

Ing proses pangembangan évolusi, kuping asalé saka leluhur paling vertebrata saka organ sensori kulit (organ liyané).

Telinga njaba saka manungsa kasusun saka auricle lan kanal auditori njaba. Auricle yaiku balung rawan elastis sing komplek ing kulit; bagian ngisor sing disebut lobus, yaiku kulit sing tlatah, sing kasusun saka kulit lan jaringan adipose. Auricle banget sensitif marang karusakan.

Format file model 3D populer: 3ds, max, c4d, lwo, ma, mb, obj