Model 3D Sirkuit

Nuduhake kabeh asil 3

Model 3D sirkuit ing Flatpyramid.

Ana ing ngendi sistem pembuluh darah ditutup, wangun sirkulasi getih. Ing manungsa lan kabeh vertebrata, ana pirang-pirang bunderan sirkulasi getih, ngetungake getih ing antarane dhewe mung ing jantung. Lingkaran sirkulasi getih kasusun saka rong seri sing disambungake (puteran), wiwit saka ventrikel jantung lan mili menyang atrium.

Sistem kardiovaskular manungsa mbentuk rong sirkulasi getih: gedhe lan cilik.

Sirkulasi sistemik dimulai ing ventrikel sisih kiwa lan pungkasan ing atrium tengen, ing ngendi vena cava tumiba. Wektu siji sirkulasi getih yaiku detik 20-24.
Sirkulasi pulmonari diwiwiti ing ventrikel tengen, ing endi batang paru-paru ngliwati, lan ujung ing atrium kiwa, ing ngendi vena paru-paru ambruk. Wektu siji revolusi yaiku detik 4.
Getih arupa vena lan arterial, nanging ora tansah getih ing getih arterial, lan vena ing urat. Iku gumantung ing sirkulasi:

Bunderan gedhe: ing arteri - arteri, ing urat - venous.
Babak cilik: ing arteri - vena, lan ing urat - arteri.