Model Lambung 3D

Nuduhake kabeh asil 3

Lambung iku organ otot sèl, bagian saka saluran pencernaan, dumunung antarane esophagus lan duodenum.

Volume organ sing kosong kira-kira 0.5 l. (0.8-1.5 l). Sawise mangan, biasane ngliwati liter 1, nanging bisa nambah kanggo 4 l.

Ligamen peritoneal saka weteng saka sisih kelengkungan sing kurang luwih saka omentum cilik.

Ligan hepato-gastrik, sing minangka kelanjutan ing sisih kiwa ligamentong hepatoduodenal, nyedhaki bagian pyloric lan kelengkungan sing luwih rendah saka weteng saka sisi gerbang ati. Kene, lembaran ngarep lan mburi menyang tembok sing cocog ing weteng.

Ing sisih kelengkung awak sing luwih gedhe yaiku ligamen sing mbentuk omentum sing luwih gedhe.

Gastro-diaphragmatic ligament, lig. gastrophrenic, gerakan saka diaphragm menyang ngisor weteng.

Ligator gastro-splenik, saka ndhuwur kelengkungan limpa nganti pendekatan