Model Sistem Pernafasan 3D

Model 3D » Medical 3d Models » Anatomi » Sistem Pernafasan

Nuduhake kabeh asil 2

Model pernafasan 3D ing Flatpyramid.

Sistem pernapasan yaiku sistem organ manungsa lan kéwan liyané, sing serves kanggo ngganti gas karo lingkungan (njamin pasokan oksigen lan penghapusan karbondioksida). Organisme oksigen bisa nampa saka udara (ambegan udara), utawa ngonsumsi oksigen sing larut ing banyu (ambegan banyu). Organ-organ pernafasan dumadi mung ing organisme aerob, ing organisme anaerob. Ing manungsa, mamalia lan manuk liyané, fitur anatomi saka sistem pernapasan kalebu saluran pernapasan, paru-paru, lan otot khusus. Ing sawetara kewan (khususe, amfibi, iwak, lan sawetara crustacea), respirasi kulit nduweni peran penting ing pertukaran gas nalika oksigen lumebu liwat permukaan awak. Respirasi usus kerep disebut minangka respirasi kulit nalika fungsi pertukaran gas wis dilakoni dening lapisan usus (ing rongga usus). Ing iwak lan kéwan liyané, organ pangrangkeran utama yaiku insang - wiji sing ditutupi karo pembuluh getih. Serangga duweni sistem pernapasan sing prasaja banget - trakea (tabung pneumatik tipis). Tanduran uga duwe sistem pernapasan, nanging arah ijol-ijolan gas adoh karo kéwan. Ing protozoa lan organisme multiselular ngisor (protozoa, spons, rongga usus, akeh cacing) ora ana organ pernafasan, lan pertukaran gas sing ditindakake mung kanthi respirasi difus (liwat permukaan awak).

Organ-organ pernafasan kewan kasebut kawangun sajroning paningkatan ing wilayah lumahing pernapasan: protrusion utawa nempel kulit. Utawa kewan udhara primer duwe protèktif saka integumentary njaba sing nglakoni fungsi pernapasan: insang-selingan iwak lan krustasea, ctenidia moluska, gillbook kepiting kukus, kulit insang echinoderms. Ing sawetara kéwan akuatik, permukaan njero ambegan diwujudake: paru-paru banyu segara, sistem pernafasan dubur ing larva akuatik dragonflies, plastron ing pirang-pirang kewan banyu.