Sel Model 3D

Nuduhake kabeh asil 11

Model 3D medhali wis akeh popularitas saben dina. Kategori iki kalebu kabeh model 3D sel ing Flatpyramid.

Sel minangka unit dhasar fungsional struktural saka struktur lan kegiyatan kabeh organisme (kajaba virus lan viroid - wujud urip sing ora duwe struktur seluler). Iki duwe metabolisme dhewe, sing bisa ngasilake dhewe. Organisme sing kasusun saka siji sel diarani uniselular (akeh protzoa lan bakteri). Bagean biologi sing nyinaoni babagan struktur lan fungsi sel diarani cytology. Sampeyan uga kebiasaan ngomong babagan biologi sel utawa biologi sel.

Teori sel

Teori selular struktur organisme dibentuk ing 1839 oleh ilmuwan Jerman, ahli zoologi T. Schwann, dan ahli botani M. Schleiden, lan kalebet tiga ketentuan. Ing 1858, Rudolph Virkhov ndhukung kanthi posisi liya, nanging ana pirang-pirang kesalahan sing dumadi ing gagasan-gagasane: mangkono, dheweke nganggep yen sel-sel lemah banget lan siji-sijine ana "dhewe". Mung mengko ana sing bisa mbuktekaken integritas sistem seluler.

Ing taun 1878, ilmuwan Rusia ID Chistyakov nemokake mitosis ing sel tanduran; ing taun 1878, V. Flemming lan PI Peremezhko ndeteksi mitosis ing kewan. Ing taun 1882, V. Flemming diamati meiosis ing sel kewan, lan ing taun 1888 E. Strasburger - ing sel tanduran.

Teori selular minangka salah sawijining gagasan-gagasan dhasar biologi modern, dadi bukti sing ora bisa ditolak saka kesatuan kabeh urip lan yayasan kanggo pengembangan disiplin ilmu seperti embriologi, histologi, lan fisiologi.

Format file 3D sel paling populer: .3ds .max .fbx .c4d .dae .ma .mb .3dm .obj