Sel Model 3D

Nuduhake kabeh asil 11

Model 3D medhali wis akeh popularitas saben dina. Kategori iki kalebu kabeh model 3D sel ing Flatpyramid.

Sèl minangka struktur dhasar fungsional-fungsional saka kabeh organisme (kajaba virus lan viroid - bentuk urip sing ora nduwèni struktur selular). Sampeyan duwe metabolisme dhewe, bisa reproduksi dhéwé. Organisme sing dumadi saka sel tunggal diarani uniselular (akeh protozoa lan bakteri). Bagian biologi sing nyinaoni struktur lan fungsi sel kasebut disebut sitologi. Sampeyan uga biasa guneman babagan biologi sel utawa biologi sel.

Teori sel

Teori selular struktur organisme dibentuk ing 1839 oleh ilmuwan Jerman, ahli zoologi T. Schwann, dan ahli botani M. Schleiden, lan kalebet tiga ketentuan. Ing 1858, Rudolph Virkhov ndhukung kanthi posisi liya, nanging ana pirang-pirang kesalahan sing dumadi ing gagasan-gagasane: mangkono, dheweke nganggep yen sel-sel lemah banget lan siji-sijine ana "dhewe". Mung mengko ana sing bisa mbuktekaken integritas sistem seluler.

Ing 1878, ilmuwan Rusia ID Chistyakov nemokake mitosis ing sel tanduran; ing 1878, V. Flemming lan PI Peremezhko ndeteksi mitosis ing kéwan. Ing 1882, V. Flemming netepake meiosis ing sel kewan, lan ing 1888 E. Strasburger - ing sel tanduran.

Teori selular minangka salah sawijining gagasan-gagasan dhasar biologi modern, dadi bukti sing ora bisa ditolak saka kesatuan kabeh urip lan yayasan kanggo pengembangan disiplin ilmu seperti embriologi, histologi, lan fisiologi.

Format file 3D sel paling populer: .3ds .max .fbx .c4d .dae .ma .mb .3dm .obj