Model 3D Sepak Bola

Nuduhake 1-24 asil 31

Sepakbola 3D Model Football on Flatpyramid.

Sepakbola iku olahraga tim sing tujuane kanggo nyelehake bal menyang gol mungsuh karo kaki utawa bagian awak liyane (kajaba tangan) luwih suwe tinimbang tim lawan. Saiki olahraga paling populer lan gedhe ing donya.

FIFA lan Komite Olimpiade Internasional nggunakake "bal-balan" minangka jeneng resmi ing game internasional.

Jeneng Inggris, "sepak bola persatuan", sing dienggo kapilih sawisé nggawe Asosiasi Sepak Bola Inggris ing 1863 kanggo mbedakake game iki saka jinis bal-balan liyane sing ana ing wektu kasebut, kayata sepakbola rugby ("bal-balan rugby "," Bal-balan miturut aturan Rugby School "), ing ngendi tangan-play diijini. Sakliyane wektu, jeneng dawa ndeleng "bal-balan persaingan" wiwit ngeculake ucapan lan printah saben dina. Kaping pisanan, ing Inggris, singkatan "assoc." Ana panyebaran, banjur ing 1880s istilah sepak bola dibentuk saka iku kanthi nambahake singkatan "-soc-" suffix "-er" ing gaya Oxford (kanthi analogi karo rugby) . -Football disingkat minangka rugger. Ing periodical, istilah "sepak bola" wis digunakake wiwit paling ora 1892.

Game bal-balan wis dimainake ing akeh negara. Ing China, macem-macem iki diarani Zhu-Ke. Ing Sparta kuna, game kasebut disebut Episkyros, lan ing Rom kuna, Harpastum. Nang endi wae ing wektu anyar ing bantala Bryansk, ana game, inventarisasi sing ana bal kulit sing ukurane manungsa, diiseni karo bulu. Kontes iki disebut "shalyga" lan "kila". Wonten ing abad XIV, Italia nyiptakaken game "Calcio". Dheweke nggawa game kasebut menyang Pulo Inggris.