Model 3D Sepak Bola

Nuduhake asil 1-24 saka 31

Sepakbola 3D Model Football on Flatpyramid.

Soccer minangka olahraga tim sing tujuane yaiku nyetak bola menyang gawang lawan nganggo sikil utawa bagean awak liyane (kajaba tangan) luwih akeh tinimbang tim lawan. Saiki olahraga paling populer lan populer ing saindenging jagad.

FIFA lan Komite Olimpiade Internasional nggunakake "bal-balan" minangka jeneng internasional resmi game kasebut.

Jeneng lengkap game nganggo basa Inggris, "sepak bola asosiasi", dipilih sawise digawe Asosiasi Sepakbola Inggris ing taun 1863 kanggo mbedakake game iki karo jinis bal-balan liyane sing ana ing jaman semana, kayata bal-balan rugby ( "," Bal-balan miturut aturan Sekolah Rugbi "), yen dolanan tangan diidini. Suwe-suwe, jeneng-jeneng sing dawa nalika ndeleng "sepak bola asosiasi" wiwit nyusut nalika wicara lan nyetak saben dinane. Kaping pisanan, ing Inggris, singkatan "assoc." Nyebar, banjur ing taun 1880-an istilah bal-balan digawe kanthi nambah singkatan "-soc-" akhiran "-er" ing gaya Oxford (kanthi analogi karo rugbi). -Football dicekak dadi karpet. Ing majalah majalah, istilah "bal-balan" wis digunakake paling ora taun 1892.

Game bal wis dimainake ing pirang-pirang negara. Ing China, macem-macem iki diarani Zhu-Ke. Ing Sparta kuno, game kasebut diarani Episkyros, lan ing Roma kuno, Harpastum. Ing sawijining panggonan ing wektu Anyar ing laladan Bryansk, ana game, inventaris kasebut yaiku bal kulit kaya ukuran endhas manungsa, diiseni wulu. Kontes kasebut diarani "shalyga" lan "kila". Udakara abad XIV, wong-wong Italia nggawe game "Calcio". Dheweke nggawa game iki menyang Kepulauan Inggris.