Model 3D Telpon

Nuduhake asil 1-24 saka 96

Telpon minangka jinis telekomunikasi sing ngidini sampeyan ngirim lan nampa siaran kanthi jarak nganggo sinyal listrik (dikirim dening kabel) utawa sinyal radio.

 

Sajarah

Penemuan telpon kasebut minangka asil saka karya akeh wong lan panganggité ora bisa dianggep karo wong sing spesifik.
Prototipe pertama telpon modern dipatenake ing taun 1876 dening panemu Amerika Alexander Bell. Tabung Bell nyedhiyakake transmisi lan resepsi swara. Ora duwe fungsi telpon, lan telpon saka pelanggan nganggo handset karo wisel. Rentang piranti iki ora ngluwihi 500 meter. Kanggo panemuan utama telpon, saliyane Bell, negesake udakara telung lusin ilmuwan, kalebu McDonato, Edison, Grey, Dolber, Blake, Irvine, lan Felker. Iki nyebabake serangkaian litigasi ing Amerika Serikat, sing mung negesake kolektif penemuan, ngakoni keunggulan macem-macem panemu kanggo saben barang.

Ing taun 1877 panemu Wadow nggunakake kunci telegraf kanggo nelpon pelanggan. Ing taun sing padha, perusahaan Jerman Siemens lan Halske wiwit nggawe set telpon nganggo rong tabung telepon - siji kanggo resepsi, lan liyane - kanggo transmisi pidato.

Thomas Edison nemokaké mic karbon, sing meh ora owah dadi 1980.

Sejarah pangembangan telpon luwih lanjut kalebu panemuan mikropon listrik, sing ngganti batubara, speker, nelpon nada, kompresi swara digital, teknologi telekomunikasi anyar (IP telephony, ISDN, DSL, komunikasi seluler, DECT).

 

"Telpon" non listrik

Umume, telpon minangka mekanisme sing duwe kemampuan ngirim swara liwat jarak sing adoh. Telpon sing pertama yaiku piranti mekanik adhedhasar transmisi swara nggunakake udara utawa sarana fisik liyane, beda karo piranti listrik sing adhedhasar sinyal elektromagnetik.

Miturut surat saka Peking Gazette, ing 968, inventaris Cina Kung Fu-Wing nemokake thumtsein, sing bisa ditularake liwat basa pipa kasebut. Obrolan liwat pipa digunakake dina iki.

Telepon tali uga dikenal ing jaman, nyambungake rong diafragma kanthi tali utawa karo kabel sing ngirim swara saka siji menyang ujung liyane kanthi getaran tali.

Merek telpon paling populer:

  • Apple
  • Samsung
  • Ericsson
  • Huawei
  • Kyocera
  • Lucen
  • Marconi
  • Motorola
  • Nokia
  • Nortel Networks
  • palmOne / Handspring
  • Samsung
  • Siemens AG
  • Sony Ericsson