Model 3D Telpon

Nuduhake 1-24 asil 96

Telpon minangka jinis telekomunikasi sing ngidini sampeyan ngirim lan nampa siaran kanthi jarak nganggo sinyal listrik (dikirim dening kabel) utawa sinyal radio.

Sajarah

Penemuan telpon kasebut minangka asil saka karya akeh wong lan panganggité ora bisa dianggep karo wong sing spesifik.
Prototipe pertama ponsel modern iki dipatenake ing 1876 dening penemu Amerika Alexander Bell. Tabung Bell dadi transmisi lan panrima swara. Sampeyan ora duwe fungsi panggilan, lan telpon saka pelanggan kasebut liwat handset karo wisel. Jangkoan piranti iki ora ngluwihi 500 meter. Kanggo pamimpin ing penemuan telpon, ing Kajaba Bell, mengklaim ana telung puluh ilmuwan, kalebu McDonato, Edison, Grey, Dolber, Blake, Irvine, lan Felker. Iki ndadekake sawijining sasi pengadilan ing Amerika Serikat, sing mung ngakoni sifat kolektif saka penemuan, sing ngenali kaunggulan saka macem-macem panemu kanggo item individu.

Ing 1877, penemu Wadow nggunakake kunci telegraf kanggo nelpon Subscriber. Ing taun sing padha, perusahaan Jerman Siemens lan Halske mulai ngasilake set telpon karo rong tabung telepon - siji kanggo reception, sing liyane - kanggo transmisi ucapan.

Thomas Edison nemokaké mic karbon, sing meh ora owah dadi 1980.

Sajarah pangembangan telpon luwih cetho kalebu penemuan mikropon listrik, sing diganti batubara, spiker, panggil nada, kompresi suara digital, teknologi telekomunikasi anyar (IP telephony, ISDN, DSL, komunikasi selular, DECT).

Non-listrik "telpon"

Umumé, telpon minangka mekanisme sing nduweni kemampuan kanggo ngirim swara liwat jarak sing dawa. Piranti sing sepisanan yaiku piranti mekanik adhedhasar transmisi swara kanthi nggunakake udara utawa sarana fisik liyane, sing sabalikna saka piranti listrik sing adhedhasar sinyal elektromagnetik.

Miturut surat saka Peking Gazette, ing 968, inventaris Cina Kung Fu-Wing nemokake thumtsein, sing bisa ditularake liwat basa pipa kasebut. Obrolan liwat pipa digunakake dina iki.

Telepon tali uga dikenal ing jaman, nyambungake rong diafragma kanthi tali utawa karo kabel sing ngirim swara saka siji menyang ujung liyane kanthi getaran tali.

Merek telpon paling populer:

  • Apple
  • Samsung
  • Ericsson
  • Huawei
  • Kyocera
  • Lucen
  • Marconi
  • Motorola
  • Nokia
  • Nortel Networks
  • palmOne / Handspring
  • Samsung
  • Siemens AG
  • Sony Ericsson