Teeth 3D Models

Nuduhake kabeh asil 9

Model 3D related medical on Flatpyramid - kategori untu.

Gigi kasusun saka dentin kanthi rongga sing ditutupi ing bagéan njaba. Gigi nduweni wujud lan struktur sing khas, dumunung ing posisi tartamtu ing dentition, dibangun saka jaringan khusus, duweni alat saraf, getih, lan limfatik. Nang jero untu iku jaringan connective ngeculake, diubengi karo saraf lan pembuluh getih (pulp).

Biasane, wong duwe 28 kanggo untu 32. Ana susu lan untu permanen - gigitan sementara lan permanen.

Pada gigitan sementara ana 8 incisors, canine 4, lan gigi 8 - total gigi 20. Ing bocah-bocah, dheweke mulai metu nalika umur 3. Ing wektu saka 6 nganti taun 13, untu susu bubar sacara otomatis diganti kanthi permanen.

Dengan gigitan kekal terdiri dari 8 incisors, canine 4, 8 premolars, dan 8-12 molars. Ing kasus sing jarang, ana tambahan, untune pelengkap (loro susu lan permanen). Ora ana guloni sing katelu, sing disebut "untu kawicaksanan" yaiku norma, lan molars katelu dhewe dianggep minangka atavisme kanthi nambahake ilmuwan, nanging iki minangka masalah sing kontroversial.