Teeth 3D Models

Nuduhake kabeh asil 9

Model 3D related medical on Flatpyramid - kategori untu.

Gigi kasusun saka dentin kanthi rongga sing ditutupi ing bagéan njaba. Gigi nduweni wujud lan struktur sing khas, dumunung ing posisi tartamtu ing dentition, dibangun saka jaringan khusus, duweni alat saraf, getih, lan limfatik. Nang jero untu iku jaringan connective ngeculake, diubengi karo saraf lan pembuluh getih (pulp).

Biasane, wong duwe 28 nganti 32 untu. Ana susu lan untu permanen - cokotan sementara lan permanen.

Ing cokotan sementara, ana 8 insisor, 4 taring lan 8 molar - total 20 untu. Ing bocah-bocah, dheweke wiwit njeblug nalika umure 3 wulan. Ing wektu 6 nganti 13 taun, untu susu kanthi bertahap diganti untu permanen.

Gegaman permanen kalebu 8 insisor, 4 anjing, 8 premolar lan 8-12 molar. Ing kasus langka, ana untu tambahan, komplementer (susu lan permanen). Ora ana molar kaping telu, sing diarani "untu kawicaksanan" minangka norma, lan molar nomer telu wis dianggep atavisme dening akeh ilmuwan, nanging saiki dadi masalah kontroversial.