Anatomi 3D Models

Nuduhake 1-24 asil 94

Printing 3D medis lan pemodelan 3D wis berkembang saiki kanthi cepet, ing kategori iki Flatpyramid sampeyan bakal nemokake model anatomi 3D.

Anatomi manungsa sing normal (sistematis) yaiku bagean saka anatomi manungsa sing nyinaoni struktur "normal," yaiku, awak manungsa sehat liwat sistem organ, organ, lan jaringan.

Organ sing minangka bagéan saka wangun lan struktur tartamtu sing nduweni lokalisasi tartamtu ing awak lan nglakoni fungsi tartamtu (s). Saben organ dibentuk dening jaringan tartamtu sing nduweni komposisi selular karakteristik. Organ sing digabung sacara fungsional minangka sistem organ. Ing sekolah anatomi Rusia, sistem organ dianggep dadi klompok organ sing fungsional sing nduwèni afinitas anatomi lan embriologis; kelompok organ sing disatoni mung sacara fungsional disebut organ alat (locomotor, wicara, endokrin, lan liya-liyane). Nanging, asring ana pengganti terminologi "aparatus organ" dening "sistem organ".

Saperangan organ bisa nglakoni sawetara fungsi lan kalebu ing sistem sing beda-beda; kayata kelenjar timus (kelenjar timus) minangka bagian fungsional saka sistem kekebalan lan endokrin, pankreas yaiku endokrin lan pencernaan, uretra lanang yaiku urin lan reproduksi, lan ing.

Sistem lan piranti organ bakal mbentuk organisme manungsa sing lengkap. Kekancuran lingkungan internal (homeostasis) dikelola liwat pangaturan neurohumoral proses pangolahan metabolik ing awak, dipraktekke kanthi fungsi ramah saka sistem saraf, endokrin lan kardiovaskular.

Bagian saka anatomi manungsa sing normal (sistematis) yaiku: osteologi - studi balunge, artro-syndesmologi - studi babagan sendhi bagian geger, myology - studi otot, splanchnology - studi organ internal pencernaan, sistem pernafasan lan urogenital, angiologi - studi sistem sirkulasi lan limfatik, anatomi sistem syaraf (neurologi) - studi babagan sistem saraf tengah lan perifer, esthisiologi - pangertosan saka panca indera.

Format file anatomi paling populer 3D: .3ds .max .fbx .c4d .dae .ma .mb .3dm .obj