Anatomi 3D Models

Nuduhake asil 1-24 saka 95

Printing 3D medis lan pemodelan 3D wis berkembang saiki kanthi cepet, ing kategori iki Flatpyramid sampeyan bakal nemokake model 3D anatomi.

Anatomi manungsa sing normal (sistematis) yaiku bagean saka anatomi manungsa sing nyinaoni struktur "normal," yaiku, awak manungsa sehat liwat sistem organ, organ, lan jaringan.

Organ sing minangka bagéan saka wangun lan struktur tartamtu sing nduweni lokalisasi tartamtu ing awak lan nglakoni fungsi tartamtu (s). Saben organ dibentuk dening jaringan tartamtu sing nduweni komposisi selular karakteristik. Organ sing digabung sacara fungsional minangka sistem organ. Ing sekolah anatomi Rusia, sistem organ dianggep dadi klompok organ sing fungsional sing nduwèni afinitas anatomi lan embriologis; kelompok organ sing disatoni mung sacara fungsional disebut organ alat (locomotor, wicara, endokrin, lan liya-liyane). Nanging, asring ana pengganti terminologi "aparatus organ" dening "sistem organ".

Saperangan organ bisa nglakoni sawetara fungsi lan kalebu ing sistem sing beda-beda; kayata kelenjar timus (kelenjar timus) minangka bagian fungsional saka sistem kekebalan lan endokrin, pankreas yaiku endokrin lan pencernaan, uretra lanang yaiku urin lan reproduksi, lan ing.

Sistem lan piranti organ bakal mbentuk organisme manungsa sing lengkap. Kekancuran lingkungan internal (homeostasis) dikelola liwat pangaturan neurohumoral proses pangolahan metabolik ing awak, dipraktekke kanthi fungsi ramah saka sistem saraf, endokrin lan kardiovaskular.

Bagean anatomi manungsa normal (sistematis) yaiku: osteologi - panelitian balung, artro-syndesmology - paneliten sendi bagean balung, myologi - panelitian otot, splanchnology - panelitian internal pencernaan, sistem pernafasan lan urogenital, angiologi - panelitian babagan sistem sirkulasi lan limfatik, anatomi sistem saraf (neurologi) - panelitian sistem saraf pusat lan periferal, esthesiologi - panelitian indera.

Format file model 3D anatomi sing paling populer: .3ds .max .fbx .c4d .dae .ma .mb .3dm .obj