Model dinosaurus 3D

Model 3D » Hewan 3D Models » dinosaur

Nuduhake kabeh asil 20

Model dinosaurus dinosaurus kayata ceratosaurus makhluk nyamuk phytophagous raptor mamenchisaurus kasedhiya ing 3ds max maya.

Balung raksasa, kadhangkala ditemokake ing lemah, ing jaman kuna dianggep minangka sérial pahlawan ing jaman Perang Trojan, ing Abad Pertengahan lan nganti abad XIX. - Sisa-sisa raksasa, sing kasebut ing Kitab Suci lan sing mati nalika Banjir; ing Timur Jauh, padha dianggep minangka balung sing naga lan duweni sipat penyembuhan.

Ing 1824, Presiden Royal Geological Society, William Buckland, menehi laporan babagan gawean sing digawe ing 1815 ing sharks Jurassic saka Stounsfield (Oxfordshire) lan dumadi saka pirang-pirang balung lan pecahan saka kewan "antediluvian". Sawisé njupuk bantuan saka spesialis anatomi komparatif Georges Cuvier, Buckland nglasifikasèkaké temuan kasebut minangka sisa-sisa kadal predator raksasa (sauria Latin) lan, kanthi mangkono, disebut megalosaurus - "kadal ageng".

Ing 1826, Gideon Mantell, ahli bedah saka Lewis (county Sussex), anggota penuh Linnaean Society, uga ditudhuhake ing Geological Society, untune sing ditemokake ing spesies sing ora dingerteni, sing diwenehi jeneng iguanodon (lit iguanas In 1833, dhèwèké njlèntrèhaké Gileozavr, perwakilan kadal bangga Ankylosaurus.

Ing 1842, ahli biologi Inggris, Richard Owen, nyatakake persamaan sing ora ditemtokake ing antarane telung jinis spesies iki lan bedane saka reptil modern, sing ngetrapake kasebut dadi suborder khusus, nyebat Dinosauria ("kadal elek").

Panemuan ing 1858 ing Amerika Serikat saka balung hadrosaur sing ditetepake kanthi apik mbungkus gagasan dinosaurus minangka kéwan sing diwèhi legi, nuduhaké yèn dinosaurus bisa mlaku ing rong sikil. Ing sawetara dekade sabanjuré, wakil saka mayoritas kelompok utama ditemokake; Merata penting ing paleontolog Amerika Othniel Marsh lan Edward Kop, sing nemokaké lan ngemot sakabèhé spesies anyar 142, kalebu apatosaurus lan brontosaurus (mengko padha karo genus sing padha), diplodoc lan stegosaurus, monoclone, triceratops, lan akumulasi bahan kasebut nyebabake divisi dinosaurus menyang famili manuk lan kadal (1887).

Ing paruh pertama abad kaping rong puluhan, akeh komunitas ilmuwan mistis percaya yen dinosaurus gedhe, kewan lethargic. Nanging, akeh panaliten sing dianakake wiwit 1970 nuduhake yen dinosaurus minangka kéwan aktif kanthi metabolisme sing tambah lan fitur-fitur kanggo interaksi sosial.

Ing 1964, panemuan Deinonich mrodhuksi révolusi ilmiah sing anyar, amarga cetha saka struktur dinosaurus sing dipindhah kanthi cepet, sing nyebabake kesimpulan yen ana getih panas. Ing gagasan babagan angan-angan, perlu kanggo ngrampungake gagasan-gagasan lawas ora mung babagan psikologi, nanging uga bab prilaku sing dikonfirmasi ing 1979, nalika bukti naluri parental lan prilaku sosial kadal (inkubasi, dipikolehi. Pungkasan, perbandingan driji ing tangane Deinonich kanthi swiwi manuk kudu nganggep kedadeyan lan asal-usule manuk saka wong-wong mau (utawa malah dadi klebu detasmen super), sing sabanjure dadi bukti penemuan wulu saka sawijining angka saka dinosaurus. Ing 2005, para ilmuwan saged ngisolasi kolagen saka jaringan lunak Tyrannosaurus sing isih ana lan nggunakake komposisi kimia minangka bukti luwih rinci babagan dinosaurus karo manuk modern.