Model dinosaurus 3D

Model 3D » Hewan 3D Models » dinosaur

Nuduhake kabeh asil 20

Model dinosaurus dinosaurus kayata ceratosaurus makhluk nyamuk phytophagous raptor mamenchisaurus kasedhiya ing 3ds max maya.

Balung raksasa, kadhangkala ditemokake ing lemah, ing jaman kuno dianggep minangka sisa-sisa pahlawan nalika jaman Perang Trojan, ing Abad Pertengahan nganti abad XIX. - Sisa saka raseksa, sing kasebut ing Kitab Suci lan sing tilar donya nalika Banjir; ing Timur Jauh, dheweke dianggep minangka balung naga lan nyebabake sifat-sifat penyembuhan.

Ing taun 1824, Presiden Royal Geological Society, William B Auckland, menehi laporan babagan temuan sing ditemokake ing taun 1815 ing balai Jurassic Stounsfield (Oxfordshire) lan kalebu sawetara balung lan fragmen kewan "antediluvian". Amarga nggunakake pitulung saka spesialis terkenal ing anatomi komparatif Georges Cuvier, B Auckland nggolongake temuan kasebut minangka sisa kadal predator raksasa (sauria Latin) lan, miturut kasebut, diarani megalosaur - "kadal gedhe".

Ing 1826, Gideon Mantell, ahli bedah saka Lewis (county Sussex), anggota penuh Linnaean Society, uga ditudhuhake ing Geological Society, untune sing ditemokake ing spesies sing ora dingerteni, sing diwenehi jeneng iguanodon (lit iguanas In 1833, dhèwèké njlèntrèhaké Gileozavr, perwakilan kadal bangga Ankylosaurus.

Ing 1842, ahli biologi Inggris, Richard Owen, nyatakake persamaan sing ora ditemtokake ing antarane telung jinis spesies iki lan bedane saka reptil modern, sing ngetrapake kasebut dadi suborder khusus, nyebat Dinosauria ("kadal elek").

Panemuan ing 1858 ing Amerika Serikat saka balung hadrosaur sing ditetepake kanthi apik mbungkus gagasan dinosaurus minangka kéwan sing diwèhi legi, nuduhaké yèn dinosaurus bisa mlaku ing rong sikil. Ing sawetara dekade sabanjuré, wakil saka mayoritas kelompok utama ditemokake; Merata penting ing paleontolog Amerika Othniel Marsh lan Edward Kop, sing nemokaké lan ngemot sakabèhé spesies anyar 142, kalebu apatosaurus lan brontosaurus (mengko padha karo genus sing padha), diplodoc lan stegosaurus, monoclone, triceratops, lan akumulasi bahan kasebut nyebabake divisi dinosaurus menyang famili manuk lan kadal (1887).

Ing paruh pertama abad kaping rong puluhan, akeh komunitas ilmuwan mistis percaya yen dinosaurus gedhe, kewan lethargic. Nanging, akeh panaliten sing dianakake wiwit 1970 nuduhake yen dinosaurus minangka kéwan aktif kanthi metabolisme sing tambah lan fitur-fitur kanggo interaksi sosial.

Ing taun 1964, panemune Deinonich ngasilake revolusi ilmiah anyar, amarga cetha saka struktur dinosaurus manawa gerakane relatif cepet, sing nyebabake kesimpulan yaiku getih anget. Gagasan getih anget digawe penting kanggo nyemak ide lawas ora mung babagan fisiologi, nanging uga prilaku sing dikonfirmasi ing taun 1979, nalika bukti naluri wong tuwa lan tumindak sosial kadal (inkubasi, perlindungan lan panganan bocah) dipikolehi. Pungkasane, mbandhingake anggota sikil ndhuwur Deinonich karo swiwine manuk, mula kudu ana jarak lan asal mula manuk (utawa kalebu super-detasemen iki), sing banjur dadi bukti ditemokake plumage nomer saka dinosaurus. Ing taun 2005, para ilmuwan bisa ngisolasi kolagen saka jaringan alus Tyrannosaurus lan nggunakake komposisi kimia minangka bukti luwih saka afinitas dinosaurus karo manuk modern.