Fiat 3D Models

Nuduhake kabeh asil 17

FIAT (akronim kanggo Fabbrica Italiana Automobili Torino kanthi ital. - "Pabrik Otomotif Italia Turin") minangka pabrikan mobil Italia (pabrik mobil, mesin), asosiasi finansial lan manufaktur. Kantor pusat dununge ana ing Turin.

Masalah "Fiat Group" dibentuk tanggal 1 Februari 2007 saka perusahaan "Fiat Auto SpA". Wiwit tanggal 1 Januari 2011, Grup Fiat wis dadi loro anak perusahaan dadi rong sektor: Fiat SpA (transportasi penumpang) lan Fiat Industrial (transportasi industri).

Ing Januari 2014, sawise nyatakake saham 100 ing Amerika Chrysler, dewan direksi Fiat mutusaké kanggo nggawe produsen mobil, Fiat Chrysler Automobiles, kanthi markas ing Walanda.

Penghargaan internasional Mobil Eropa taun, Fiat entuk perusahaan 12 kaping luwih saka perusahaan liyane.

Dhaptar mobil Fiat sing dadi mobil Eropa taun iki:

  • 1967: 124
  • 1970: 128
  • 1972: 127
  • 1984: Uno
  • 1989: Tipo
  • 1995: Punto
  • 1996: Bravo / Brava
  • 2001: Stilo
  • 2004: Panda
  • 2008: 500

Fiat didegaké ing taun 1899 dening klompok investor, ing antarané yaiku Giovanni Agnelli. Ing taun 1902, Agnelli dadi manajer perusahaan sing dadi salah sawijining pembuat mobil paling gedhe ing donya. Signor Anelli minangka pensiunan pejabat, lan ing perusahaan kasebut nggawe disiplin tentara lan ketertiban ketat. Ora suwe sawise ngunjungi kepala perusahaan FIAT Henry Ford ing Turin dipasang baris perakitan mobil pertama ing Eropa. Sajrone Perang Dunia Pertama lan taun-taun pasca perang kaping pisanan, keprihatinan kasebut ana ing produksi pesawat lan tank. Ing taun 1919-1920-ies tanduran Fiat slamet saka serang serangan serius, diatur dening Komunis Antonio Gramsci lan Palmiro Togliatti. Nyatane, dheweke bali menyang manajemen keprihatinan Giovanni Agnelli mung sawise Benito Mussolini wiwit berkuasa.

Fiat dhewe minangka pabrikan pesawat utama, utamane khusus ing produksi pesawat militer. Sawisé Perang Donya I, Fiat manunggal manufaktur pabrikan cilik Italia (Pomilio, Ansaldo, lan liya-liyané). Para bom pesawat fighter paling kondhang saka 1930s yaiku Fiat CR.32 lan Fiat CR.42. Perkembangan penting liyane yaiku pejuang CR.20, G.50, G.55 lan pembom Fiat BR.20. Ing 1950s, perusahaan ngembangake pesawat tempur cahya Aeritalia G.91. Ing salajengipun, Fiat Aviazione gabung karo Aerfer dadi perusahaan Aeritalia.