Fiat 3D Models

Nuduhake kabeh asil 17

FIAT (akronim kanggo Fabbrica Italiana Automobili Torino) - "Pabrik Otomotif Italia Turin") yaiku pabrik mobil asal Italia (pabrik mobil, mesin), asosiasi finansial lan manufaktur. Kantor pusat dumunung ing Turin.

Kekuwatan "Fiat Group" dibentuk ing Februari 1, 2007 saka perusahaan "Fiat Auto SpA". Wiwit Januari 1, 2011, Fiat Group dipérang dadi rong anak perusahaan dadi rong sektor: Fiat SpA (transportasi penumpang) lan Fiat Industrial (transportasi industri).

Ing Januari 2014, sawise nyatakake saham 100 ing Amerika Chrysler, dewan direksi Fiat mutusaké kanggo nggawe produsen mobil, Fiat Chrysler Automobiles, kanthi markas ing Walanda.

Penghargaan internasional Mobil Eropa taun, Fiat entuk perusahaan 12 kaping luwih saka perusahaan liyane.

Dhaptar mobil Fiat sing dadi mobil Eropa taun iki:

  • 1967: 124
  • 1970: 128
  • 1972: 127
  • 1984: Uno
  • 1989: Tipo
  • 1995: Punto
  • 1996: Bravo / Brava
  • 2001: Stilo
  • 2004: Panda
  • 2008: 500

Fiat didegaké ing 1899 dening klompok investor, ing antarané yaiku Giovanni Agnelli. Ing 1902, Agnelli dadi manajer perusahaan sing dadi salah sawijining produsen mobil paling gedhe ing donya. Pengacara Anelli minangka pejabat pensiun, lan ing perusahaane dheweke ngedekake disiplin tentara lan ketat. Sakwisé ngunjungi kepala perusahaan FIAT Henry Ford ing Turin dipasang jalur perakitan mobil ing Eropah. Sajrone Perang Donya I lan taun-taun pascabukan wiwitan, keprigelan kasebut nyebabake produksi kapal terbang lan tangki. Ing 1919-1920-Fiat tetanduran bisa slamet saka serangan serius sing diatur dening Komunis Antonio Gramsci lan Palmiro Togliatti. Ing kasunyatan, dheweke bali menyang manajemen kekuwatane Giovanni Agnelli mung sawise Benito Mussolini teka.

Fiat dhewe minangka pabrikan pesawat utama, utamane khusus ing produksi pesawat militer. Sawisé Perang Donya I, Fiat manunggal manufaktur pabrikan cilik Italia (Pomilio, Ansaldo, lan liya-liyané). Para bom pesawat fighter paling kondhang saka 1930s yaiku Fiat CR.32 lan Fiat CR.42. Perkembangan penting liyane yaiku pejuang CR.20, G.50, G.55 lan pembom Fiat BR.20. Ing 1950s, perusahaan ngembangake pesawat tempur cahya Aeritalia G.91. Ing salajengipun, Fiat Aviazione gabung karo Aerfer dadi perusahaan Aeritalia.