Hyundai 3D Models

Nuduhake kabeh asil 7

Model Hyundai 3D makili konglomerat Korea sing didegake Jung Joo-yong. Sawise krisis finansial Asia, perusahaan kasebut mindhah sebagian besar usahane menyang divisi khusus, kalebu Grup Motor Hyundai, Grup Toko Hyundai, lan Grup Industri Berat Hyundai. Jeneng "Hyundai" asale saka tembung Korea ино, sing artine "modernitas"

Perusahaan pisanan saka grup iki didegaké ing 1947 minangka toko pambangunan mobil. Dheweke banjur dadi perusahaan teknik lan konstruksi. Jong Chu-Yong lan anggota keluargane wiwit aktif ing kegiatan liyane, ngembangake pangaruh liyane ing industri liyane. Minangka asil, chaebol paling gedhe ing Korea muncul.

Kanthi pitulung saka kontrak militer AS lan dhukungan saka program pangembangan prasarana pamrentah, perusahaan Jong Joo-yong wis dadi perusahaan konstruksi utama ing Republik Korea. Utamane, dheweke nindakake prentah sing prestisius kanggo pambangunan dalan gedhe kanthi kecepatan 400 kilometer ing antarane Seoul lan Busan. Wiwit taun 1965, Hyundai wiwit mlebu ing pasar konstruksi Guam, Thailand, lan Vietnam. Ing taun 1967, Perusahaan Motor Hyundai didegaké. Ing taun 1973 Hyundai Heavy Industries didegake. Ing taun candhake, pambangunan kapal laut pisanan rampung. Ing taun 1983, Hyundai mlebu industri elektronik kanthi nggawe Hyundai Electronics (wiwit 2001, Hynix).

Wiwit 1990s ing tengah, perusahaan duwé anak perusahaan luwih saka 60 lan aktif ing manéka sektor ékonomi, kalebu otomotif, konstruksi, kimia, elektronika, layanan finansial, industri heavy, lan pembuatan galangan kapal. Ing période sing padha, dhuwité wis entuk dhuwit taunan kira-kira $ 90 milyar lan luwih saka karyawan 200,000.