Immunology 3D Models

Nuduhake kabeh asil 5

Model 3D kanggo Immunology, antibodi, vaksin, pencegahan kekebalan

Sistem kekebalan yaiku sistem organ sing ana ing kéwan vertebrata lan nyatu organ lan jaringan. Padha nglindhungi awak saka penyakit, ngenali lan ngrusak sel tumor lan patogen. Sistem kekebalan ngenali patogen beda - saka virus menyang cacing parasit. Iki mbedakake saka biomolekul sel dhewe. Pangenalan patogen iki rumit amarga adaptasi lan perkembangan evolusi cara-cara anyar kanggo kasil nginfeksi organisme inang.

Tujuan utama sistem kekebalane yaiku numpes agen asing. Iku bisa dadi pathogen, awak manca, zat beracun utawa sel regenerasi organisme kasebut. Iki ngrambah dening individualitas biologi saka organisme.

Ing sistem kekebalan organisme sing dikembangaké, ana akeh cara kanggo ndeteksi lan mbusak agen asing: proses iki disebut minangka respon imun. Kabeh wangun respon imun bisa dipérang dadi reaksi sing asalé lan diduwèni. Perbedaan utama ing antarané yaiku imunitas sing ditampa kanthi spesifik kanggo jinis antigen tartamtu. Iki ngidini sampeyan cepet lan efisien nyirnakake wong-wong mau ing tabrakan kapindho. Antigèn minangka molekul sing ditemokake minangka agen manca lan nyebabake reaksi awak tartamtu. Contone, wong sing nandhang cacar, campak, lan difteri kerep duwe kekebalan sedheng tumrap penyakit kasebut. Ing kasus reaksi otoimun, molekul sing diprodhuksi dening awak kasebut bisa dadi antigen.

Sapérangan zat sing diprodhuksi déning sistem kekebalan awak aktif nyebabaké pangopènan sistem saraf pusat.